search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:11
MENU CLOSE

Φυσικό αέριο: Εφιαλτική πρόβλεψη από τη Citigroup – Οι τιμές στην Ευρώπη θα αρχίσουν να πέφτουν από το 2025-2027

07.09.2022 22:35
fysiko aerio new

«Μαύρη» πρόβλεψη για τις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη έκανε κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας σε συνέντευξή του, λέγοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να περιμένει μέχρι τα τέλη της δεκαετίας πριν δει οποιαδήποτε ανακούφιση από τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου.

«Κάπου μεταξύ 2025 και 2027 θα δούμε τις τιμές στην Ευρώπη να επιστρέφουν στο σημείο που ήταν στις αρχές του 2021», δήλωσε ο Εντ Μορς, παγκόσμιος επικεφαλής στην έρευνα εμπορευμάτων της Citigroup Inc, σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Bloomberg. Ο Μορς εξηγεί ότι αυτό συμβαίνει επειδή θα χρειαστεί χρόνος για την αντικατάσταση του χαμένου φυσικού αερίου από τη Ρωσία.


Η Ευρώπη υφίσταται τη χειρότερη ενεργειακή κρίση των τελευταίων 50 ετών, καθώς η Ρωσία μείωσε τις παραδόσεις φυσικού αερίου ως αντίποινα για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν για την εισβολή της στην Ουκρανία.



Η Ρωσία θα βγάλει πολλά χρήματα από τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη


Η άνοδος των τιμών της ενέργειας έχει επιδεινώσει την πίεση των καταναλωτών και έχει ωθήσει τις ευρωπαϊκές οικονομίες στο χείλος της ύφεσης, θέτοντας την ήπειρο σε κίνδυνο βαθύτερης κρίσης καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

«Δεν θα είναι περίεργο αν ξαναρχίσει τις ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη καθώς φτάνουμε στο τέλος της περιόδου προμήθειας», πρόσθεσε ο Μορς, αναφερόμενος στη Ρωσία, σημειώνοντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν σύντομα θα ξεμείνει από αγορές για να πουλήσει το προϊόν. «Η Ρωσία θα βγάλει πολλά χρήματα από αυτό».

Σημειώνεται, τέλος, ότι, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ICE, οι τιμές στα ευρωπαϊκά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου είναι πάνω από τετραπλάσιες σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Διαβάστε επίσης:

Στον όμιλο ΑΝΤ1 η Village Ελλάς

«Ο κίνδυνος ύφεσης στην ΕΕ αυξάνεται» προειδοποιεί ο Τζεντιλόνι

«Appodixi»: Πώς θα λειτουργήσει η νέα εφαρμογή για καταγγελίες για τη φοροδιαφυγή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:10