search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 05:26
MENU CLOSE

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο πρωθυπουργός της επισύνδεσης» 

07.09.2022 06:30
Mitsotakis_new

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι τυχερός μες την ατυχία του. Είναι ο Πρωθυπουργός που ήδη κατηγορείται για παρακολούθηση πολιτικού του αντιπάλου αλλά δεν κινδυνεύει ούτε με πτώση της κυβέρνησής του ούτε να μην βγει το κόμμα του πρώτο.  

Ο λόγος που είναι τυχερός δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι ενώ σε όλες τις δημοσκοπήσεις αναγνωρίζεται ότι είχε την ευθύνη για την υπόθεση της παρακολούθησης, οι πολίτες δεν την κατατάσσουν στο κορυφαίο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό αφού τα προβλήματα στην οικονομία είναι τεράστια. Υπό άλλες συνθήκες η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δύσκολα θα άντεχε. 

Η αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ – η οποία είναι και παραμένει υπό την δική του πολιτική ηγεσία – παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη πέρα από το σοβαρό της υπόθεσης για τη Δημοκρατία και τους Θεσμούς φέρνει και άλλου είδους πολιτικά προβλήματα στην επιφάνεια. Με πρώτα απ’ όλα την αλλαγή του εκλογικού νόμου η οποία θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιη. Καθόλου τυχαία δεν είναι η συντονισμένη υπερθεμάτιση των διεθνών συγκυριών από κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι καλλιεργούν το κλίμα για την αλλαγή που έρχεται. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να γαντζωθεί στην εξουσία και να ξαναγίνει Πρωθυπουργός. Πράγμα που δεν το κρύβει αφού μόνο ένας απελπισμένος Πρωθυπουργός θα αλλάζει τον ήδη αλλαγμένο εκλογικό νόμο. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον χαρακτηρίζει η συγκέντρωση εξουσίας σε «επιτελικό κράτος» (ομάδα μη εκλεγμένων), το οποίο ετοιμάζει αλλαγή εκλογικού νόμου πάνω σε δική του αλλαγή διότι δε βγαίνουν τα νούμερα. Αυτό σίγουρα δεν το λες «σεβασμό στους θεσμούς»

Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζει ότι για μία ζωή θα τον κυνηγάει το γεγονός ότι είναι «ο Πρωθυπουργός της επισύνδεσης». Όποτε κι αν γίνουν εκλογές είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα είναι πρώτος – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα μπορέσει να συγκροτήσει κυβέρνηση – ωστόσο, η «ρετσινιά» θα μείνει. 

Κάτι ανάλογο στο παρελθόν έχουμε δει και με άλλους Πρωθυπουργούς. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με την αποστασία, ο Αλέξης Τσίπρας με την «κωλοτούμπα του 2015». Πλέον «πολιτικό παρατσούκλι» και μάλιστα πολύ σοβαρό θα έχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι «ο Πρωθυπουργός της επισύνδεσης». 

Διαβάστε επίσης:

Πιάστηκαν στα πράσα, δε λογοδοτούν, θέλουν και αυτοδυναμία

Υποκλοπές: Αποκάλυψη και συγκαλύψεις

Η Ευρώπη, το θηρίο και ο Κορλεόνε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:16