search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 15:10
MENU CLOSE

Οικονόμου για παρακολούθηση Σπίρτζη: «Διαβολική σύμπτωση ότι το κατήγγειλε την ημέρα που ο Πρωθυπουργός πάει στη ΔΕΘ»

09.09.2022 12:44
Oikonomou_new

Δήλωση για τη μήνυση που κατέθεσε ο Χρήστος Σπίρτζης καταγγέλλοντας την παρακολούθηση του κινητού του με το παράνομο λογισμικό Predator εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γιάννης Οικονόμου κάνει λόγο για «διαβολική σύμπτωση» κατηγορώντας τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ για ύποπτο timing όσον αφορά στον χρόνο υποβολής της μήνυσης, καθώς σήμερα μεταβαίνει εν όψει της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι λειτουργεί «με γνώμονα την επικοινωνία και το φτηνό θέαμα» σε αντίθεση με την «κυβέρνηση που επιδιώκει την ουσία».

Η δήλωση Οικονόμου

«Κατά διαβολική σύμπτωση την ημέρα που ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, ο κ. Σπίρτζης ανακάλυψε και αποφάσισε να καταγγείλει στη Δικαιοσύνη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με κακόβουλο λογισμικό. Μάλιστα…

Το πρόβλημα των κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων έχει παρουσιαστεί εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια, είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο και οφείλουμε συνολικά να βρούμε αποτελεσματικά αντίμετρα απέναντι σε αυτή την απειλή.

Ο κ. Σπίρτζης καλώς έπραξε που κατέφυγε στη Δικαιοσύνη και όποιος έχει αντίστοιχες υποψίες το ίδιο χρειάζεται να πράξει. Η Κυβέρνηση έχει ήδη κινήσει όλες τις θεσμικές διαδικασίες για τη διερεύνηση των ζητημάτων αυτών σε βάθος χρόνου και έχει ξεκαθαρίσει ότι η ελληνική πολιτεία δεν προμηθεύτηκε και καμιά κρατική αρχή δεν χρησιμοποίησε και δεν χρησιμοποιεί τέτοια λογισμικά. Αντιθέτως έχει δεσμευθεί, στο πλαίσιο και των συνολικότερων ενεργειών από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση κακόβουλων λογισμικών, τα οποία λειτουργούν σε σειρά χωρών, παραβιάζοντας την αρχή του απορρήτου των επικοινωνιών.

Σημαντική διευκρίνηση: η Κυβέρνηση επιδιώκει την ουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του λειτουργούν με γνώμονα την επικοινωνία και το φτηνό θέαμα».

Διαβάστε επίσης:

Υποκλοπές – ΣΥΡΙΖΑ: «Το επιτελικό παρακράτος παρακολουθούσε Τσίπρα και κορυφαία στελέχη μέσω Σπίρτζη»

Ενεργειακή κρίση – Σκρέκας: «Η ΕΕ πρέπει να λάβει αποφάσεις τώρα, απέναντι στους εκβιασμούς αυταρχικών ηγετών»

Υποκλοπές: Ο Σπίρτζης καταγγέλλει παρακολούθηση του κινητού του με Predator – «Έλαβα το ίδιο μήνυμα με Κουκάκη και Ανδρουλάκη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 15:10