search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 07:00
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση να σταματήσει το “θέατρο σκιών” στην εξεταστική και να καλέσει τους μάρτυρες που προτείναμε»

09.09.2022 14:31
pasok_new

Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, μετά την καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, για παρακολούθηση του κινητού του, σημειώνοντας πως «είναι επιβεβλημένο η Κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει το “θέατρο σκιών” στην εξεταστική επιτροπή και να καλέσει όλους τους μάρτυρες που προτείναμε».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Μετά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, καταδεικνύεται ότι η χρήση του παράνομου λογισμικού Predator στην Ελλάδα είναι εκτεταμένη.

Είναι επιβεβλημένο η Κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει το “θέατρο σκιών” στην εξεταστική επιτροπή και να καλέσει όλους τους μάρτυρες που προτείναμε, για να ρίξουν φως και στην πτυχή του Predator, καθώς το κατασκοπευτικό λογισμικό κόστους εκατομμυρίων ευρώ, δεν μπορεί να διακινείται ανεξέλεγκτα και να γίνεται όπλο παγίδευσης.

Και δεύτερη άρνηση της κλήσης των προσώπων που εμπλέκονται με το Predator, θα συνιστά ξεκάθαρη δήλωση ενοχής και συγκάλυψης. Πρέπει, δε, να γίνει άμεσα έρευνα στην εταιρεία που σχετίζεται με το εν λόγω λογισμικό.

Είναι επίσης αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε ο Πρόεδρος της Βουλής να αποδεχθεί το αίτημα που κατέθεσαν τον Αύγουστο στη Διάσκεψη των Προέδρων οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και να αναλάβει αμέσως πρωτοβουλίες ώστε να ελεγχθούν τα κινητά όλων των βουλευτών των κομμάτων, να διαπιστωθεί πόσοι παρακολουθούνται αλλά και να διασφαλίσει το απόρρητο των επικοινωνιών των εκλεγμένων βουλευτών».

Διαβάστε επίσης:

Ηλιόπουλος: «O κ. Οικονόμου μέσα στον πανικό του μιλά για “διαβολικές συμπτώσεις”»

Ερντογάν: «Η Ελλάδα δρα ως μηχανισμός απειλής – Όποια γλώσσα και εαν μιλάνε θα τους απαντήσουμε»

Οικονόμου για παρακολούθηση Σπίρτζη: «Διαβολική σύμπτωση ότι το κατήγγειλε την ημέρα που ο Πρωθυπουργός πάει στη ΔΕΘ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:44