search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:40
MENU CLOSE

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Στηρίζει τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ – Την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ

10.09.2022 19:28
Charles-William_new

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, δήλωσε σήμερα ότι θα στηρίξει τον πατέρα του Βασιλιά Κάρολο Γ’ «με όλους τους δυνατούς τρόπους» προς τιμήν της γιαγιάς του Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

«Ηξερα ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα, αλλά μου χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσω στην πραγματικότητα της ζωής χωρίς την γιαγιά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ

Η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, στο Λονδίνο, ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ηγέτες από ολόκληρο τον κόσμο αναμένονται στην κηδεία στο Αβαείο του Ουέστμινστερ στις 11.00 τοπική ώρα.

Η σορός της Βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκεται στην αίθουσα χορού του κάστρου του Μπαλμόραλ στην Σκωτία, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Θα μεταφερθεί στην συνέχεια στο ανάκτορο του Χόλιρουντχάουζ και στον καθεδρικό ναό του Εδιμβούργου πριν φθάσει την Τρίτη στο Λονδίνο όπου θα εκτεθεί σε τετραήμερο λαϊκό προσκύνημα στο Ουέστμινστερ Χολ, το παλαιότερο τμήμα του κτιρίου του Κοινοβουλίου, έπειτα από πομπή στους δρόμους του Λονδίνου.

Στις 19 Σεπτεμβρίου, το φέρετρο θα αναχωρήσει από το ανάκτορο του Ουέστμινστερ και θα κατευθυνθεί προς το Αββαείο του Ουέστμινστερ, όπου θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία.

Στην συνέχεια, το φέρετρο θα μεταφερθεί με πομπή μέχρι το κάστρο του Ουίνδσορ, όπου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου θα γίνει η ταφή.

Νωρίτερα σήμερα, ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο διάδοχος του θρόνου, και ο αδελφός του Χάρι μαζί με τις συζύγους τους Κέιτ και Μέγκαν επισκέφθηκαν μαζί τον τόπο όπου οι βρετανοί πολίτες αφήνουν λουλούδια στην μνήμη της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Η συνάντησή τους έγινε με πρωτοβουλία του Πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα: «Μακάρι να μην ακουστεί ποτέ ξανά η βροντή των όπλων του πολέμου»

Αποκάλυψη Sun: «O Κάρολος είπε στον Χάρι να μη φέρει τη Μέγκαν στο Μπαλμόραλ»

Βασιλιάς Κάρολος Γ’: «Θα προσπαθήσω να ακολουθήσω το εμπνευσμένο παράδειγμα της μητέρας μου» (Live)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:39