search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:36
MENU CLOSE

Βασίλισσα Ελισάβετ: Σήμερα ξεκινά το τελευταίο της ταξίδι – Μεταφέρεται στο Εδιμβούργο

11.09.2022 09:21
elisavet

Στο Αβαείο του Ουέστμινστερ τη μεθεπόμενη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, με την τέλεση της κηδείας της, θα ολοκληρωθεί το τελευταίο ταξίδι της βασίλισσας Ελισάβετ που ξεκινά σήμερα.

Η σορός της θα μεταφερθεί από το Μπαλμόραλ στο Παλάτι στο Εδιμβούργου, σε ένα αργό ταξίδι περίπου έξι ωρών και 280 χλμ. που θα διέλθει από τις πόλεις Αμπερντίν, Νταντί και Περθ και σύμφωνα με την πρωθυπουργό της Σκωτίας θα δώσει στους πολίτες την ευκαιρία να συγκεντρωθούν κατά μήκος της διαδρομής.

Το δρύινο φέρετρο θα παραμείνει όλη τη νύχτα στην Αίθουσα του Θρόνου στο Παλάτι του Holyroodhouse, την επίσημη κατοικία του Βρετανού μονάρχη στην πρωτεύουσα της Σκωτίας, όπου θα αποτίσουν φόρο τιμής τα μέλη προσωπικού του παλατιού.

Την Τρίτη θα φτάσει στο Λονδίνο

Την Τρίτη, το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφερθεί στο Λονδίνο με αεροπλάνο της RAF Northolt, που θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου. Όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, τη σορό της θα συνοδεύσει η μοναδική κόρη της, πριγκίπισσα Άννα.

Η σορός αναμένεται να φθάσει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στις 20:00 το βράδυ της Τρίτης, όπου ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και η βασιλική σύζυγος Καμίλα θα παρακολουθήσουν την άφιξή του. Τη νύχτα η σορός της Ελισάβετ θα παραμείνει στο Μπάκιγχαμ στην αίθουσα Bow Room.

Από την Τετάρτη σε λαϊκό προσκύνημα

Την Τετάρτη η σορός της βασίλισσας θα μεταφερθεί από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Westminster Hall, μετά τις 2 το μεσημέρι.

Το φέρετρό της θα μεταφερθεί σε μια πυροβολαρχία του Βασιλικού Λόχου και θα συνοδεύεται από στρατιωτική παρέλαση καθώς και από μέλη της Βασιλικής Οικογένειας.

Ο βασιλιάς Κάρολος θα ηγηθεί της πομπής πίσω από την άμαξα, η οποία θα είναι τυλιγμένη με τη βασιλική σημαία.

Το πλήθος θα μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδρομή της κατά μήκος των Queen’s Gardens, The Mall, Horse Guards και Horse Guards Arch, Whitehall, Parliament Street, Parliament Square και New Palace Yard.

Το ταξίδι αναμένεται να διαρκέσει περίπου 40 λεπτά.

Για την περίσταση στα Βασιλικά Πάρκα της πρωτεύουσας θα στηθούν μεγάλες τηλεοπτικές οθόνες.

Το φέρετρο θα τοποθετηθεί στη μεγάλη αίθουσα, το παλαιότερο τμήμα του Παλατιού του Ουέστμινστερ, που αποτελεί καρδιά της βρετανικής κυβέρνησης.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Γουέλμπι θα τελέσει μια σύντομη τελετή στην οποία θα παρευρεθούν ο βασιλιάς Κάρολος και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, προτού ανοίξει η αίθουσα για το κοινό.

Στη συνέχεια, το κοινό θα μπορεί για τέσσερις ημέρες να προσκυνά τη σορό της βασίλισσας.

Το τελευταίο μέλος της βασιλικής οικογένειας το φέρετρο του οποίου τοποθετήθηκε στην αίθουσα αυτή ήταν η βασιλομήτωρ το 2002. Τότε, 200.000 άνθρωποι σχημάτισαν ουρά για να προσκυνήσουν τη σορό της.

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου η κηδεία

Η κρατική κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου τοπική ώρα στο Αβαείο του Ουέστμινστερ.

Στις 10.44 π.μ. το φέρετρο θα μεταφερθεί με πομπή από το Παλάτι του Ουέστμινστερ στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή.

Διαβάστε επίσης:

Στις κάλπες 7,8 εκατομμύρια Σουηδοί – Εκλογική μάχη στήθος με στήθος

Ισχυρός σεισμός 7,6 Ρίχτερ στη Νέα Γουινέα – Αναφορές για καταστροφές σε κτίρια (Video)

Βρετανία: Κοινή εμφάνιση μετά από καιρό για τους Πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι (Video)


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:34