search
ΤΡΙΤΗ 04.06.2024 12:46
MENU CLOSE

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Στόχος μας η αυτοδυναμία, ναρκοθέτηση της πολιτικής σταθερότητας η απλή αναλογική

12.09.2022 13:37
giannis-oikonomoy-new

Σε «γραμμή Μητσοτάκη» κινήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όσον αφορά στο δρόμο προς την κάλπη, περιγράφοντας αναλυτικά την προεκλογική στρατηγική της κυβέρνησης, αλλά και τα διλήμματα που θα θέσει στους ψηφοφόρους.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός περιέγραψε τον οδικό χάρτη και το πολιτικό πλαίσιο ως τις εκλογές, περιγράφοντας τη στρατηγική της ΝΔ μέσα από το τρίπτυχο «συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα» και τονίζοντας ότι «η πολιτική σταθερότητα αποτελεί εθνική αναγκαιότητα» για τη χώρα.

Επίσης, επανέλαβε το δίλημμα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης –«συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω», αλλά και προσθέτοντας το δίλημmα «σιγουριά ή αβεβαιότητα»-, σημειώνοντας ότι τα επιτεύγματα της κυβέρνησης δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένα και λέγοντας ότι πλέον οι πολίτες γνωρίζουν ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τις κρίσεις και ποιοι «μένουν χαιρέκακοι θεατές», υπονοώντας την αντιπολίτευση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για τον όρο «πολιτική τερατογένεση» που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός για να περιγράψει ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία ή και ανοχή από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 μετά την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, είπε ότι το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα «ναρκοθετεί» τη πολιτική σταθερότητα της χώρας, προσθέτοντας ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα ήταν «αδύναμη και ετερόκλητη» και ότι θα οδηγούσε σε «οπισθοδρόμηση».

Στο πλαίσιο αυτό ο Γ. Οικονόμου χαρακτήρισε κρίσιμη την ψήφο των πολιτών και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις (με απλή και ενισχυμένη αναλογική), ενώ επανέλαβε ότι στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία και ο σχηματισμός ισχυρής κυβέρνησης με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία, ωστόσο, δεν θα είναι κατ’ ανάγκη «μονοκομματική», λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν κοιτάζει «κομματικές ταυτότητες» για τη στελέχωσή της.

Κατά τα λοιπά, αναφερόμενος στο ζήτημα των παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων από την ΕΥΠ, υπερασπίστηκε την απόφαση η υπηρεσία να βρίσκεται άμεσα υπό το γραφείο του πρωθυπουργού, καθώς, όπως είπε, το εύρος των αντικειμένων με τα οποία ασχολείται ξεπερνά τα όρια ενός μόνο υπουργείου. Πάντως, επανέλαβε ότι στο πλαίσιο των διαδικασιών που έχουν ξεκινήσει, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει θεσμικές παρεμβάσεις για τη λειτουργία της ΕΥΠ, πάντα εντός των ορίων που έχει θέσει ο πρωθυπουργός (που από τη ΔΕΘ είπε ότι «δεν θα κάνω φύλλο και φτερό τις μυστικές υπηρεσίες»).

Τέλος, συνεχίζοντας τις αντιδράσεις της ΝΔ για σύνθημα που ακούστηκε στο φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «ηθική και αισθητική εξαχρείωση» και σημείωσε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίζει την κυβέρνηση τεκτονικό ρήγμα, όσον αφορά στην αισθητική και την ηθική.

Διαβάστε επίσης:

Libération για υποκλοπές: Οι νέες αποκαλύψεις σφίγγουν τη θηλιά γύρω από τον Μητσοτάκη

Τσαβούσογλου: «Έλληνες μαζέψτε τα μυαλά σας, συνέλθετε, μην γίνεστε όργανα άλλων»

Άδωνις: «Δεν υπάρχει λόγος για Fuel Pass 3» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 04.06.2024 12:45