search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 16:13
MENU CLOSE

Libération για υποκλοπές: Ο πρωθυπουργός επιτίθεται στο κράτος δικαίου

12.09.2022 13:12
MITSOTAKIS_deth_new

Με τίτλο «Στην Ελλάδα η ακροδεξιά είναι επικεφαλής του “βαθέος κράτους”» η γαλλική εφημερίδα Libération, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Το δημοσίευμα έρχεται ανήμερα την επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γαλλία, όπου το απόγευμα αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Μακρόν.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνεχίζει τις επιθέσεις του στο κράτος δικαίου παρά την εμπλοκή του σε ένα σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών δημοσιογράφων και δημοσίων προσώπων» αναφέρει το άρθρο.

Στη συνέχεια, ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα, Fabien Perrier, αναφέρεται στην νέα καταγγελία, του πρώην Υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη για παρακολούθηση του κινητού του με το παράνομο λογισμικό Predator σημειώνοντας:

«Αυτή η νέα αποκάλυψη σφίγγει τη θηλιά γύρω από τον πρωθυπουργό και αρχηγό του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη» αναφέρει ο Perrier, προσθέτοντας ότι προκύπτουν «ερωτήματα για το τεράστιο σύστημα παρακολουθήσεων που έχει τεθεί σε εφαρμογή από την “κεφαλή” του ελληνικού κράτους».

Ο ανταποκριτής της Libération κάνει αναφορά και στον διορισμό της Μαριάνθης Παγουτέλη ως αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία «έκανε ανοιχτά αντισημητικά σχόλια» τονίζοντας ότι «το 2007 είχε ζητήσει την αθώωση ενός διαβόητου αρνητή του Ολοκαυτώματος, του Κωνσταντίνου Πλεύρη».

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις και από ευρωβουλευτές, μέλη της επιτροπής PEGA, μεταξύ των οποίων ο Αυστριακός των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Χάνες Χάιντε, ο οποίος αναρωτιέται: «Γιατί είναι εύκολο να παρακολουθούνται πολίτες στην Ελλάδα; Μήπως η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο να καταστεί αυταρχικό κράτος;» 

Διαβάστε επίσης:

Τσαβούσογλου: «Έλληνες μαζέψτε τα μυαλά σας, συνέλθετε, μην γίνεστε όργανα άλλων»

Άδωνις: «Δεν υπάρχει λόγος για Fuel Pass 3» (Video)

ΔΕΘ 2022: Τι κέρδισε και τι έχασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Για ποια θέματα «πέταξε την μπάλα στην εξέδρα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 16:12