search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:21
MENU CLOSE

Δεμίρης για υποκλοπές: Δεν απαντώ εάν υπάρχουν οι φάκελοι Ανδρουλάκη – Κουκάκη

15.09.2022 21:15
demiris-new

Το απόρρητο επικαλέστηκε ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές.

Ο κ. Δεμίρης, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι επί ημερών του δεν έχουν καταστραφεί αρχεία, αλλά και ότι η ΕΥΠ δεν χρησιμοποιεί παράνομα λογισμικά.

Σε άλλο σημείο φέρεται να είπε πως όταν τα αιτήματα επισύνδεσης αφορούν πολιτικά πρόσωπα πρέπει να ασκείται διπλός και τριπλός έλεγχος. Ο κ. Δεμιρης είπε πως κάθε επισύνδεση που φέρει υπογραφή εισαγγελέα είναι νόμιμη σημειώνοντας πως η νόμιμη διαδικασια ακολουθήθηκε και στην υπόθεση Ανδρουλάκη και στην υπόθεση Κουκάκη.

Ωστόσο, ο κ. Δεμίρης φέρεται να ισχυρίστηκε πως «δεν απαντώ εάν υπάρχουν οι φάκελοι Ανδρουλάκη – Κουκάκη».

Επιπλέον, ο κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης φέρεται να παρουσίασε τον εαυτό του υπεράνω του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Φέρεται να είπε πως «μετά την υπογραφή της εισαγγελέως, είμαι ανέλεγκτος».

Τέλος, φέρεται να σημείωσε πως δεν έχει προμηθευτεί η ΕΥΠ παράνομα λογισμικά και πως δεν είναι αρμόδια για να ελέγξει εάν κυκλοφορούν κακόβουλα λογισμικά.

Η κατάθεσή του Θεμιστοκλή Δεμίρη θα συνεχιστεί την προσεχή Τρίτη.

Άγριος καυγάς

Το πρώτο μέρος της κατάθεσης Δεμίρη σημαδεύθηκε από τον άγριο καυγά Κώστα Κυρανάκη – Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Πηγές αναφέρουν ότι την ώρα που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ερωτήσεις στον κ. Δεμίρη ο βουλευτής της ΝΔ τον διέκοπτε, υποστηρίζοντας ότι επιχειρούσε να εκβιάσει τις απαντήσεις του διοικητή της ΕΥΠ.

Ο κ. Τζανακόπουλος άρχισε σύμφωνα με πληροφορίες να βρίζει τον κ. Κυρανάκη, αποκαλώντας μεταξύ άλλων «χρυσαυγίτη». Ο βουλευτής της ΝΔ φέρεται να απάντησε με τον ανάλογο τρόπο προκαλώντας χάος στην αίθουσα που συνεδριάζει η Εξεταστική Επιτροπή, με αποτέλεσμα η κατάθεση του κ. Δεμίρη να διακοπεί, μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Διαβάστε επίσης:

Υποκλοπές: Τη σύγκληση της Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας λόγω «πρόσθετων στοιχείων» ζητά το ΠΑΣΟΚ

ΔΕΘ 2022- Βαρουφάκης: Το προοδευτικό μέτωπο χτίζεται πριν από τις εκλογές, όχι μετά την κάλπη – Πυρά σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Υποκλοπές: «Θησαυρός» η κατάθεση Ρουμπάτη για τη ΝΔ –  «Βόμβα στα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος το απόρρητο» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:19