search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:16
MENU CLOSE

Υποκλοπές: Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας λόγω «πρόσθετων στοιχείων» ζητά το ΠΑΣΟΚ

15.09.2022 20:56
pasok

Αίτημα, για άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, λόγω των «πρόσθετων στοιχείων» που προκύπτουν στην υπόθεση παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων, κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με πρώτους υπογράφοντες τους κ.κ Χ. Καστανίδη και Μ. Κατρίνη.

Όπως αναφέρουν σε σχετική επιστολή τους προς τον πρόεδρο της επιτροπής Αθανάσιο Μπούρα, «προκύπτουν πρόσθετα στοιχεία στην υπόθεση των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων (π.χ. καταγγελία Χρήστου Σπίρτζη), τα οποία δεν αποτελούν αντικείμενο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία συστάθηκε σύμφωνα με την από 29/8/2022 απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων».

Ζητούν, δε, «την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ενώπιον της οποίας προτείνουμε να κληθούν για ακρόαση όλα τα πρόσωπα που αναφέρονται στις ήδη δημοσιευθείσες και υποβληθείσες προς εσάς αιτήσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος».

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή και μετά την καταγγελία Σπίρτζη στον Άρειο Πάγο για την παγίδευση του κινητού του, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα τη σύγκληση της Ειδικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ώστε να ερευνηθεί αν και στην περίπτωση Σπίρτζη ακολουθήθηκε το μοτίβο που διαπιστώθηκε στις περιπτώσεις των Ανδρουλάκη και Κουκάκη, όπου εκτός από την παγίδευση ή την απόπειρα παγίδευσης των κινητών τους, παρακολουθήθηκαν και από την ΕΥΠ.

Χθες, ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε αρνητική απάντηση από τον πρόεδρο της Βουλής σχετικά με το αίτημά του για την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με on camera δήλωσή του κατήγγειλε ευθέως τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «αρνείται πλέον ακόμα και την πιο αυτονόητη κοινοβουλευτική θεσμική διαδικασία» καθώς «οτιδήποτε παραπέμπει σε θεσμούς και διαφάνεια του προκαλεί αλλεργία και φόβο». 

Και πρόσθετε ο Αλέξης Τσίπρας ότι ο πρωθυπουργός φοβάται  την αλήθεια, την κοινοβουλευτική διαδικασία, ακόμη και τους δικούς του βουλευτές.

Διαβάστε επίσης:

Βουλευτής της ΝΔ καταγγέλλει τον Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ ότι μίλησε για «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη

ΔΕΘ 2022- Βαρουφάκης: Το προοδευτικό μέτωπο χτίζεται πριν από τις εκλογές, όχι μετά την κάλπη – Πυρά σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Υποκλοπές: «Θησαυρός» η κατάθεση Ρουμπάτη για τη ΝΔ –  «Βόμβα στα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος το απόρρητο» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:14