search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 03:05
MENU CLOSE

Γεωργιάδης για έκτακτο φόρο στα διυλιστήρια: «Θα υπάρξει παρέμβαση και στα καύσιμα» (Video)

17.09.2022 11:08
adwnis

Στην επιβολή έκτακτης εισφοράς τουλάχιστον 33% επί των υπερκερδών βιομηχανιών πετρελαίου, φυσικού αερίου, άνθρακα και διυλιστηρίων αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας σχετικό έγγραφο – προσχέδιο της ΕΕ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

«Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ είχε ανακοινώσει ότι επίκειται σχέδιο για τη μείωση της τιμής στην αντλία», επισήμανε ο υπουργός, σημειώνοντας: «Όπως ακριβώς χειριστήκαμε την αύξηση στο ρεύμα, βάζοντας έκτακτο φόρο στα κέρδη των εταιρειών παραγωγής, έχοντας συγκεντρώσει μέχρι σήμερα περίπου 2 δισεκ. στην πηγή που έχουν επιστρέψει στους καταναλωτές ως επιδότηση στους λογαριασμούς, κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα υπάρξει παρέμβαση και στα καύσιμα που θα ανακοινώσει ο αρμόδιος υπουργός».

«Αυτή η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τους Έλληνες πολίτες μόνους τους σε αυτή την κρίση», συνέχισε.

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει πάρει τα μέτρα της για το χειμώνα που θα είναι από τους πιο δύσκολους» και πρόσθεσε πως η Ελλάδα έχει κάνει τη μεγαλύτερη παρέμβαση σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

«Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στη ΔΕΘ μέτρα ύψους 5,5 δισεκ. ευρώ που δεν είναι δανεικά, είναι από την υπεραπόδοση της οικονομίας και γυρίζουν στους πολίτες», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Γενναία επιδότηση στο φυσικό αέριο», αλλά…

Αναφερόμενος στην επιδότηση για το φυσικό αέριο, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα είναι γενναία. «Όμως η αύξηση στο φυσικό αέριο θα είναι τόσο πολύ μεγάλη, που και με την επιδότηση το φυσικό αέριο θα είναι ακριβό», διευκρίνισε, ζητώντας από τους πολίτες να βρουν εναλλακτικές λύσεις για τη θέρμανση.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Οι 6 προτεραιότητες του κυβερνητικού προγράμματος – Τι αναμένεται να πει απόψε στο Βελλίδειο

Θεοδωρικάκος για επίθεση στο γραφείο του: Δεν πρόκειται να με πτοήσουν

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ διέσυρε τη χώρα με ψέματα για τους 38 μετανάστες στον Έβρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32