search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 05:21
MENU CLOSE

Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν στον ΟΗΕ – Πώς θα αντιδράσει ο Έλληνας πρωθυπουργός

21.09.2022 06:00
Kyriakos Mitsotakis_new

Πρόσωπο με πρόσωπο αναμένεται να βρεθούν σήμερα το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στα πλαίσια της δεξίωσης που θα δώσει ο Τζο Μπάιντεν προς τιμήν των ηγετών που βρέθηκαν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διπλωματικοί παράγοντες εισηγούνται στον πρωθυπουργό να εγκαταλείψει την λογική του «δεν τσιμπάμε» και να απαντήσει από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με σαφήνεια στις ανόητες και ανιστόρητες αναφορές του Τούρκου προέδρου.

Να αναφερθεί δηλαδή  στις καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, στα παιχνίδια που παίζει στο Αιγαίο με κίνδυνο να υπάρξει ένα μοιραίο λάθος αλλά και για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – και δη της ελληνικής ομογένειας- στην Τουρκία.

Όπως επισημαίνουν, η υπερβολική ανοχή μπορεί τελικά να εκληφθεί ως αδυναμία από τους γείτονες μας, οι οποίοι θα θεωρήσουν ότι τελικά μπορούν να κάνουν πράξη τα πιο τρελά και απειλητικά σχέδια τους. 

Η αυριανή συνάντηση  θα έχει οπωσδήποτε την σημασία της καθώς έρχεται μόνο δύο εικοσιτετράωρα μετά την ακραία επίθεση που έκανε στην Ελλάδα, εργαλειοποιώντας το προσφυγικό και ζητώντας από την διεθνή κοινότητα να  αναγνωρίσει τα κατεχόμενα στην Κύπρο ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». 

Η τελευταία του τοποθέτηση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς γίνεται λίγες ώρες μετά την αντίδραση της Άγκυρας για την άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων στην Κύπρο. Μία είδηση που συνοδεύτηκε από δημοσιεύματα του Τουρκικού τύπου, τα οποία έλεγαν ότι η Μόσχα απαντά με απευθείας πτήσης στα κατεχόμενα. Οι πληροφορίες αυτές ωστόσο διαψευστήκαν από τη Ρωσική πρεσβεία στην Λευκωσία.

Η αντίδραση της Αθήνας ήταν άμεση, καθώς όλοι περίμεναν ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα εκμεταλλευόταν το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να προβάλει τις πάγιες θέσεις του.  Ο υπουργός  Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται και αυτός στην Νέα Υόρκη, ανέφερε χαρακτηριστικά : «Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας διευρύνουν κάθε φορά τα πλαίσια στα οποία καλείται να λειτουργήσει η ανθρώπινη λογική», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Η χώρα η οποία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, έρχεται να κατηγορήσει την Ελλάδα ακόμη και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, χρησιμοποιώντας μάλιστα ψευδή στοιχεία τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και δέκα ημέρες».

«Η χώρα η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο, η χώρα η οποία έχει εκδώσει casus belli, η χώρα η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας».

Ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ακόμα ότι: «Η χώρα η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης στην Ανατολική Μεσόγειο», όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Σημείωσε ακόμα, ότι η Ελλάδα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας επισημαίνοντας ότι αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί. 

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας χθες στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, υποστήριξε ότι πέρα από τις «απάνθρωπες απωθήσεις» μεταναστών, η Ελλάδα ακολουθεί επίσης «πολιτικές καταπίεσης και διακρίσεων» κατά της μουσουλμανικής «τουρκικής μειονότητας».

 «Δεν θέλουμε να δούμε άλλα νεκρά μωρά όπως ο Αϊλάν, να ξεβράζονται στις ακτές μας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι την προηγούμενη εβδομάδα ένα μωρό εννέα μηνών και ένα παιδί τεσσάρων ετών έχασαν τη ζωή τους, επειδή η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους. Μάλιστα, κάλεσε τον ΟΗΕ να πει «stop» στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει η Ελλάδα.

«Η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ανέφερε χαρακτηριστικά». Κάλεσε μάλιστα  τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει τα κατεχόμενα στην Κύπρο ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» και μίλησε για «διώξεις κατά των Τουρκοκυπρίων» που «πρέπει να σταματήσουν».

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ξεσκέπασε τις μεθοδεύσεις του κ. Κοντολέοντα και της Κυβέρνησης

Εξεταστική για υποκλοπές: Θέατρο του παραλόγου με τα «δεν ξέρω, δεν μπορώ» λέει το ΚΚΕ

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία: Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την Ελλάδα (Video)

  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04