search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:58
MENU CLOSE

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία: Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την Ελλάδα (Video)

20.09.2022 12:26
mitsotakis_new

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το πρωί της Τρίτης (20/9) στον ραδιοφωνικό σταθμό Sfera 102,2 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για μια σειρά θεμάτων της επικαιρότητας, από το «καυτό» μέτωπο των ελληνοτουρκικών μέχρι την επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Παράλληλα, δεν δίστασε να δώσει απαντήσεις και σε πιο προσωπικά ερωτήματα.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός θέλησε να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και εν προκειμένω προς την Τουρκία καθώς οι δηλώσεις από την άλλη πλευρά του Αιγαίου είναι συνεχής.

«Εγώ θα είμαι αυστηρός ως προς τα όρια, που θέτουμε, έχουμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και συμμαχίες και όλοι ξέρουν πως δεν μπορούν να παίζουν με την Ελλάδα. Από την άλλη μπορούμε να μιλάμε, έστω να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε. Επιλογή μας είναι να μην τσιμπάμε στις προκλήσεις της Τουρκίας γιατί αντιμετωπίζουμε ένα κρεσέντο προκλήσεων, που έχουν ξεπεράσει τα όρια. Πάντως οι ίδιοι οι Τούρκοι θεωρούν πως αυτά γίνονται για προεκλογικούς λόγους, κάτι που είναι ενθαρρυντικό», τόνισε μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με την ανάγκη στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων ελέω της οξείας ενεργειακής κρίσης, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε κατ’ ουσίαν πως σε ό,τι αφορά στο φυσικό αέριο η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε μία κλιμακωτή επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα, ώστε να δώσουμε κίνητρα για την εξοικονόμηση ενέργειας και σε μία οριζόντια σε ό,τι αφορά στο φυσικό αέριο.

«Όσο μειώνεις την κατανάλωση σε σχέση με τον περσινό λογαριασμό, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιδότηση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε, επίσης, οριζόντια επιδότηση στην αντλία σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης με ταυτόχρονη φορολόγηση υπερκερδών των διυλιστηρίων. «Όποιος σας λέει ότι μπορεί να πληρώνουμε τις ίδιες τιμές σε σχέση με την προ κρίση περίοδο, σας λέει ψέματα», σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Για το σχέδιο της φθηνής στέγης, ο πρωθυπουργός δήλωσε πεπεισμένος ότι το πρόγραμμα θα είναι επιτυχημένο και ότι ο ίδιος είναι ανοιχτός να δεσμεύσει περισσότερους πόρους από τον προϋπολογισμό και να διευρύνει το πρόγραμμα, που ανακοινώθηκε.

«Στόχος είναι ένας άνθρωπος με βασικό μισθό, που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα μπορούσε να πάρει δάνειο για σπίτι, αυτό να μην είναι ένα απομακρυσμένο όνειρο για αυτόν», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, για την πανδημία του κορωνοϊού ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει εκ νέου lockdown, ενώ επέμεινε πως η πανδημία, όπως την γνωρίζαμε, τελειώνει.

Διευκρίνισε ότι οι πιο ευάλωτοι πρέπει να προσέχουν προτρέποντας τους να κάνουν το εμβόλιο, αλλά και να φορούν μάσκα.

Τι είπε για την προσωπική του ζωή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε και σε ερωτήσεις για την καθημερινότητα και την προσωπική του ζωή.

αποκάλυψε, επίσης, ότι «σηκώνομαι 7 παρά τέταρτο, ασκούμαι δύο φορές την εβδομάδα, πάω γραφείο και διαβάζω εφημερίδα. Τώρα ακούω λίγο ραδιόφωνο, κυρίως μουσικό πλέον. Και ελληνικό και ξένο» καθώς και ότι αγαπημένο χρώμα του είναι «το μπλε, σε όλες τις αποχρώσεις». Στην ερώτηση, δε, αν κάνει δουλειές στο σπίτι απάντησε «Μέχρι εκεί που μπορώ. Μέχρι καμιά λάμπα… Οι ασφάλειες ξέρω πού είναι».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για την κριτική που δέχεται αλλά και για τα αρνητικά σχόλια προς το πρόσωπό του και απάντησε ότι «υπάρχει πάντα μια κριτική που ακούω, νομίζω ότι είναι άδικη, επειδή λένε ότι προέρχεται αυτός από μια πολιτική οικογένεια, είναι εύπορος, ότι δεν καταλαβαίνει. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να πείσουμε ότι μέσω των πολιτικών μας στρεφόμαστε στους πιο αδύναμους και τους πιο ευάλωτους».

Σημείωσε, επίσης, ότι υπάρξει τοξικότητα του διαδικτύου, ζητώντας να υπάρχουν «λιγότερο ύβρεις και περισσότερο χιούμορ. Βλέπω αυτά τα βίντεο με τα ντολμαδάκια που μου αρέσουν, δεν ξέρω παιδιά 15 ετών που να μην μου λένε για τα ντολμαδάκια».

Διαβάστε επίσης:

Θεόδωρος Καράογλου: «Διαγνώστηκα με καρκίνο στο στήθος» – Η συγκινητική ανάρτηση

Δένδιας για τουρκικές δηλώσεις: Σαφής και υπαρκτή απειλή κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας

Εξεταστική Επιτροπή: Συνεχίζεται η κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:51