search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:25
MENU CLOSE

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σπάει το πολιτικό εμπάργκο στη Ρωσία

23.09.2022 18:38
lafazanis new

Στην Αγία Πετρούπολη πρόκειται να μεταβεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία και (μερικής) επιστράτευσης που ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στο iskra, η επίσκεψη πραγματοποιείται, κατόπιν πρόσκλησης της περιφερειακής κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης.

Κι αν αναρωτιέται κάποιος, τι γυρεύει ο Λαφαζάνης στη Ρωσία, να επισημάνουμε πως δεν πρόκειται να ζητήσει ρούβλια από κάποιον αξιωματούχο, αλλά θα παραστεί σε εκδήλωση της Σχολής Διεθνών Σχέσεων του ιστορικού Κρατικού Παν/μίου της Αγίας Πετρούπολης για τον Μανώλη Γλέζο, πρώτο παρτιζάνο του αντιναζιστικού-αντιφασιστικού μετώπου στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο κ. Λαφαζάνης είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που επισκέπτεται τη Ρωσία από την ημέρα της εισβολής στην Ουκρανία, σπάζοντας το «πολιτικό εμπάργκο» καθώς ως φαίνεται έχει διαπιστώσει την ανάγκη για την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

Μέχρι εδώ καλά. Όμως αμφιβάλουμε αν αυτή η κίνηση έχει απλώς συμβολικό χαρακτήρα. Όσο να΄ναι εκλογές έρχονται αργά ή γρήγορα και το κενό της φιλοπουτινικής αριστεράς δεν έχει καλυφθεί, καθώς τέτοιο ρεύμα έχει μόνο η ακροδεξιά.

Μένει να δούμε αν η επίσκεψη θα πιάσει το σφυγμό των ψηφοφόρων που είναι φίλα διακείμενοι στον Πούτιν.

Διαβάστε επίσης:

Η «μπηχτή» του Μάντζου σε Οικονόμου: «Αν σας κουράζει το ΠΑΣΟΚ, ας συζητήσουμε για το ταξί στη Νέα Υόρκη»

48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ: Συγκινητικό αφιέρωμα στον Κώστα Καζάκο – Παρούσα και η Μάγδα Φύσσα

Τι θα απαντήσει από το βήμα του ΟΗΕ ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15