search
ΤΡΙΤΗ 04.06.2024 04:57
MENU CLOSE

Και οι θεατρικές πρεμιέρες συνεχίζονται…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2248
22/09/2022
24.09.2022 06:00
theatro_new

Πλήθος παραστάσεων ανεβαίνουν φέτος τον χειμώνα, καθώς όλα τα θέατρα είναι ανοιχτά ύστερα από τόσο καιρό απομόνωσης λόγω της πανδημίας. Ήδη από τον Οκτώβριο πολλές είναι οι σκηνές που ευελπιστούν να μας υποδεχτούν.

Με πρώτη την Εθνική Λυρική Σκηνή, που ξεκινάει το χειμερινό της ρεπερτόριο με μια σημαντική διεθνή συμπαραγωγή όπερας. Πρόκειται για τον «Ντον Τζοβάνι» του Μότσαρτ, που έχει σκηνοθετήσει ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής της Βασιλικής Όπερας της Δανίας Τζον Φουλτζέιμς. Θα παρουσιαστεί στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος από τις 21 έως τις 29.10.

Και ακολουθούν:

– Το Θέατρο του Νέου Κόσμου, που αρχίζει τις παραστάσεις του στις 5 Οκτωβρίου στην κεντρική του σκηνή με το κείμενο της ομάδας Patari Project «Οι 5 του Αιγαίου» σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου. Ακολουθεί στις 20 Οκτωβρίου το «Μια άλλη Θήβα» του Σέρχιο Μπλάνκα σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Από την άλλη, στο Δώμα θα παρουσιαστεί στις 7 Οκτωβρίου το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Ο Μάκης» σε σκηνοθεσία του ίδιου μαζί με τον Ερρίκο Λίτση.

Στον κάτω χώρο θα παίζεται από τις 3 Οκτωβρίου το «Μπαίνει η δεσποινίς Μαργαρίτα» του Ρομπέρτο Ατάιντε σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου και στις 14 Οκτωβρίου θα ανέβει το «Ημερολόγιο ενός σκύλου» της Violet Louise με πρωταγωνίστρια την ίδια.

Τέλος, το θέατρο Τζένη Καρέζη θα ξεκινήσει στις 24 Οκτωβρίου με το έργο του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου «Κωλόκαιρος» σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη.

– Στο κλασικό ρεπερτόριο εστιάζει το θέατρο Προσκήνιο υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Καραντζά, ο οποίος ανεβάζει στις 26 Οκτωβρίου τον «Θείο Βάνια» του Τσέχωφ. Θα ακολουθήσει το έργο του Γιουτζίν Ο’Νιλ «Ο παγοπώλης έρχεται» σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση.

– Στις 6-9 Οκτωβρίου επιστρέφει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών η ενδιαφέρουσα παράσταση του Έλληνα χορογράφου Χρήστου Παπαδόπουλου με τίτλο «Larsen C». Πρόκειται για ένα έργο που εμπνέεται από τη βραδύτητα της τήξης των παγετώνων προκειμένου να μιλήσει για τη σφοδρότητα της ζωής.

– Το εξαιρετικό έργο «Οικογένεια Νώε» της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου ανεβαίνει ξανά – ύστερα από 25 χρόνια – στις 15 Οκτωβρίου στο θέατρο Πόρτα. Αυτή η θρυλική παράσταση άνοιξε έναν νέο ορίζοντα στο παιδικό θέατρο. Τη σκηνοθεσία της έχουν αναλάβει τώρα ο Θωμάς Μοσχόπουλος με τη Σοφία Πάσχου.

– Το θέατρο Πορεία αρχίζει τις παραστάσεις του στις 5 Οκτωβρίου επαναλαμβάνοντας το έργο της Ευαγγελίας Γατσωτή «Νυχιάνγκ» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Και ακολουθεί στις 19.10 «Το όνειρο ενός γελοίου» του Ντοστογιέφσκι σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή. Πρόκειται για έναν μονόλογο που ερμηνεύει ο Νικόλας Χανακούλας.

– Με το «Σλουθ» του Άντονι Σάφερ σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή) και το «Μακμπέθ» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά (κάθε Δευτέρα και Τρίτη) αρχίζει τις παραστάσεις του το Από Μηχανής Θέατρο αρχές Οκτωβρίου.

– Με το έργο του Καταλανού συγγραφέα Γκιλιέμ Κλούα «Το Χελιδόνι» θα συναντηθούν στις 5 Οκτωβρίου και στο θέατρο Μουσούρη η Κατερίνα Διδασκάλου και ο Δημήτρης Τσίκλης. Σκηνοθεσία: Αντώνης Γαλέος.

– Το θέατρο Σταθμός ξεκινά στις 8.10 με τον μονόλογο του Βασίλη Κατσικονούρη «Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα». Ο Γιώργος Νινιός όχι μόνο ερμηνεύει, αλλά σκηνοθετεί την παράσταση μαζί με την Ερμίνα Κυριαζή.

– Ο θρυλικός «Ζορμπάς» ζωντανεύει στις 19 Οκτωβρίου στη σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Το έργο του Καζαντζάκη σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας. Τον Ζορμπά ενσαρκώνει ο Γιάννης Στάνκογλου και τη Μαντάμ Ορτάνς η Όλια Λαζαρίδου.

– Στις 7 Οκτωβρίου στο θέατρο Αθηνών ανεβαίνει το έργο «Μοναξιά της Δύσης» του Μάρτιν ΜακΝτόνα σε σκηνοθεσία Νίκου Κουρή.

– Ο Πέτρος Λαγούτης και ο Γιώργος Πυρπασόπουλος σκηνοθετούν τους «Τέλειους ξένους» στο θέατρο Αθηνά από 20.10.

Και έπεται συνέχεια…

Διαβάστε επίσης:

Ταινίες Πρώτης Προβολής: «Φτερά και πούπουλα», θρίλερ και περιπέτεια

Μπραντ Πιτ: Ντεμπούτο-έκπληξη ως γλύπτης σε μουσείο δίπλα στον Νικ Κέιβ (photos/video)

Πέθανε ο ηθοποιός Henry Silva – Άφησε εποχή ως ο «κακός» του Χόλιγουντ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 04.06.2024 00:50