search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 02:41
MENU CLOSE

Αλλαγή σχεδίων για την πανεπιστημιακή αστυνομία; 

30.09.2022 16:26
panepistimiaki_astynomia_new

Μάλλον δεν εξελίσσεται όπως είχε αρχικά προβλεφθεί το εγχείρημα της κυβέρνησης με τη σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας, το οποίο είχε πολυδιαφημιστεί ως ο τρόπος για να μπει τέλος στην ανομία στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Αφού η ΟΠΠΙ (όπως ονομάζεται επισήμως) χρειάστηκε τη συνδρομή και… προστασία των ΜΑΤ για να εγκατασταθεί σε κάποια ΑΕΙ, φαίνεται ότι η κυβέρνηση αλλάζει ρότα για το πώς θα χρησιμοποιείται για την ασφάλεια των ιδρυμάτων.

Αυτό, τουλάχιστον, συνάγεται από τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, στη δημόσια τηλεόραση, όπου και ανέφερε ότι «οι πανεπιστημιακοί αστυνομικοί έχουν αναλάβει υπηρεσία, βρίσκονται στη διάθεση των πρυτάνεων και πέριξ των πανεπιστημίων».

Σε ερώτηση, μάλιστα, τι σημαίνει «πέριξ», ο υπουργός περιορίστηκε να πει ότι τα μέλη ΟΠΠΙ «θα είναι όπου χρειάζεται το πανεπιστήμιο», ενώ φρόντισε να «πετάξει το μπαλάκι» στις διοικήσεις των ιδρυμάτων, λέγοντας ότι «το βέβαιο είναι ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία θα είναι όπου χρειαστεί, όμως απαιτείται η συνέργεια των ίδιων των πανεπιστημίων». 

Διαβάστε επίσης:

Γενέθλια για τη Μαργαρίτα Παπανδρέου:  Κλείνει τα 99 της χρόνια – Η ανάρτηση του γιου της Γιώργου (Photo)

Οικονόμου «αδειάζει» Κυρανάκη

Μπακογιάννη: «Ο Κυριάκος βγήκε καλύτερος απ’ό,τι περιμέναμε – Κανείς δεν ήξερε ότι είχε τέτοιες ηγετικές ικανότητες» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06