search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:49
MENU CLOSE

Διαφημιστική «άνοιξη» το Σεπτέμβριο στην τηλεόραση

04.10.2022 10:09
syndromitiki_tileorasi_new

Με καλούς οιωνούς άνοιξε η νέα τηλεοπτική σεζόν, από διαφημιστικής πλευράς.

Η «έκρηξη» παραγωγών μυθοπλασίας (αθροιστικά περι τις 38 νέες παραγωγές συν τις σειρές που συνεχίζουν από πέρσι με νέους κύκλους επεισοδίων), το Eurobasket αλλά και η έναρξη της σχολικής χρονιάς δημιούργησαν συνθήκες για διαφημιστική επένδυση και απορρόφηση, η οποία για τον Σεπτέμβριο, με πρώτες εκτιμήσεις ειδικών, καταγράφει αυξητική τάση σε ποσοστό 15% συγκριτικά με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Βοήθησε και η καλή διαφημιστική κίνηση του Αυγούστου (10% πάνω σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2021).

Οι συνέπειες από την πανδημία και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ανέκαμψε την ανοδική πορεία του πρώτου τριμήνου του 2022, όμως η διαφημιστική κάμψη μέσα στην άνοιξη φαίνεται να διορθώνεται. Τον περασμένο Μάιο, σημειώθηκε αρνητικό (-12%) στα διαφημιστικά έσοδα και η πορεία συνεχίστηκε καθοδικά για το επόμενο διάστημα -διάρκειας περίπου 100 ημερών.

Το κλίμα άρχισε να αναστρέφεται, όμως κύκλοι της αγοράς εκφράζουν μια -για την ώρα ελεγχόμενη- αγωνία για τον «δύσκολο χειμώνα», όπως λέγεται, που είναι προ των πυλών, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και της συνεχιζόμενης ουκρανικής κρίσης από τη ρωσική εισβολή, τις κυρώσεις και τις αντικυρώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Στην κορυφή της τηλεθέασης η «Γη της ελιάς», ακλόνητη

Φαίη Σκορδά: Κλειδώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο που έδινε για δώρο – «Βγάλτε με, έχω κλειστοφοβία!» φώναζε (Video)

Ελληνικά ΜΜΕ: Επτά στους δέκα πολίτες δεν τα εμπιστεύονται – Ισχυρή πεποίθηση για λογοκρισία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:45