search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:20
MENU CLOSE

Σοκ στη Νότια Αφρική: Σκότωσαν ζευγάρι Βρετανών και πέταξαν τις σορούς τους σε κροκόδειλους – Υπήρχε σχέδιο δολοφονίας

05.10.2022 20:13
krokodeilos_new
Πηγή: Pixabay

Φρίκη έχει προκαλέσει στη Νότια Αφρική, η είδηση πως ένα ζευγάρι Βρετανών «έγινε τροφή» για κροκόδειλους, ενώ υπήρχε σχέδιο για τη δολοφονία τους.

Ο κηπουρός Ροντ Σάντερς, 74 ετών, και η σύζυγός του, η μικροβιολόγος Δρ. Ρέιτσελ Σάντερς, 63 ετών, κατασκήνωσαν στο απομακρυσμένο δασικό καταφύγιο Ngoye όταν εξαφανίστηκαν τον Φεβρουάριο του 2018, ανέφερε η Daily Mail.

Το ζευγάρι εθεάθη για τελευταία φορά στις 8 Φεβρουαρίου, όταν μίλησαν σε έναν υπάλληλο για τα σχέδιά τους να κατασκηνώσουν στο καταφύγιο 30 μίλια βόρεια του Durban.

Η αστυνομία λέει τώρα ότι ο Sayefundeen Aslam Del Vecchio, η σύζυγός του, Bibi Fatima Patel, και ο ενοικιαστής τους Mussa Ahmad Jackson απήγαγαν, λήστεψαν και δολοφόνησαν το ζευγάρι τη νύχτα της 10ης Φεβρουαρίου, την ίδια μέρα που δηλώθηκε η εξαφάνιση.

Μεταξύ των αποδεικτικών στοιχείων που παρουσιάστηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Durban αυτή την εβδομάδα ήταν μηνύματα κειμένου από τον Del Vecchio προς την Patel και τον Jackson που δήλωναν ότι υπήρχε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων κοντά για να «στοχοποιηθεί» σε ένα «κυνήγι».

Ένα άλλο μήνυμα ανέφερε ότι «είναι πολύ σημαντικό να μην βρεθεί ποτέ το σώμα των θυμάτων».

Οι δύο τζιχαντιστές, που είχαν αναρτήσει σημαία του «Ισλαμικού Κράτους» στο σπίτι τους, ήταν ήδη στη λίστα παρακολούθησης της αστυνομίας της Νότιας Αφρικής, όταν συνελήφθησαν στις 15 Φεβρουαρίου του 2018.

Όταν η αστυνομία έπιασε λίγες εβδομάδες αργότερα και τον Τζάκσον, φέρεται να αποκάλυψε πώς μαζί με την Πατέλ βοήθησαν τον Ντελ Βέκιο να πετάξει τα πτώματα, που ήταν μέσα σε υπνόσακους, σε ένα ποτάμι γεμάτο κροκόδειλους.

Διαβάστε επίσης:

Ο Πούτιν έκανε τον Τσετσένο ηγέτη Καντίροφ υποστράτηγο

Μπινός, Κοτιγιάρ, Ιπέρ κόβουν τα μαλλιά τους σε αλληλεγγύη στις Ιρανές γυναίκες (Photos/Video)

Βρετανία: Δεν θεωρούμε ότι τελεί υπό αμφισβήτηση η κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:18