search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 02:59
MENU CLOSE

Πέτρος Φιλιππίδης: Διακοπή στη δίκη λόγω αδιαθεσίας της προέδρου

06.10.2022 10:58
FILIPPIDIS159_new

Λόγω αδιαθεσίας της προέδρου του ΜΟΔ η σημερινή συνεδρίαση στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, δεν πραγματοποιήθηκε.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο διέκοψε για αύριο Παρασκευή του καθώς η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου επικαλέστηκε αδυναμία να συνεχίσει την διαδικασία για λόγους υγείας.

Αν και στο δικαστήριο εμφανίστηκαν σχεδόν όλοι οι ηθοποιοί που είχαν κληθεί για να καταθέσουν, τελικά η δίκη διεκόπη κι έτσι οι μάρτυρες θα χρειαστεί να επανέλθουν.

Έτσι, η Θάλεια Ματίκα και η Αλίνα Κοτσοβούλου θα εξεταστούν στην αυριανή συνεδρίαση μετά τις 11 το πρωί, ενώ η Ράνια Σχίζα και ο Τάσος Χαλκιάς θα προσέλθουν ξανα το πρωί της Τρίτης 11 Οκτωβρίου.

Δεν εμφανίστηκε η Ζέτα Μακρυπούλια στην οποία δεν έχει επιδοθεί η κλήση και το δικαστήριο την αναζήτησε μέσω τηλεφώνου ωστόσο δεν την εντόπισε.

Γιατί κλήθηκαν οι συγκεκριμένοι μάρτυρες

Το αίτημα να δώσουν κατάθεση στο δικαστήριο υπεβλήθη από την εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, προκειμένου να ερωτηθούν σχετικά με τα όσα έχει υποστηρίζει η πρώτη καταγγέλλουσα ότι συνέβησαν στο θέατρο ΗΒΗ το 2008.

Όπως είχε εξηγήσει η εισαγγελική λειτουργός, κατά τη διάρκεια της εξέτασης της πρώτης καταγγέλλουσας που είχε δοθεί κεκλεισμένων των θυρών, αναφέρθηκε ότι μετά το βιασμό της είχε πάει στις τουαλέτες του θεάτρου κλαίγοντας και εκεί την είδε η Θάλεια Ματίκα και είχαν μια συνομιλία μεταξύ τους.

Σε ό,τι αφορά την κλήση της Ζέτας Μακρυπούλια, η εισαγγελέας εξήγησε ότι η ηθοποιός πρωταγωνιστούσε στην παράσταση «Στις Κουζίνες» που ανέβαζε ο ως σκηνοθέτης ο Πέτρος Φιλιππίδης στο θέατρο ΗΒΗ. Επομένως θα μπορεί να καταθέσει στο δικαστήριο εάν πράγματι υπήρχε ρόλος προς αντικατάσταση στην παράσταση για τον οποίο είχε γίνει η συνάντηση της καταγγέλλουσας με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Τέλος, η Αλίνα Κωτσοβούλου, έχει κληθεί για να διαπιστωθεί εάν μετά από δικό της τηλεφώνημα η πρώτη καταγγέλλουσα πήγε στο θέατρο Ήβη.

Από την πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη ζητήθηκε και έγινε δεκτό σε επόμενη δικάσιμο να κληθούν ως μάρτυρες οι ηθοποιοί Τάσος Χαλκιάς και Ράνια Σχίζα, οι οποίοι επίσης πρωταγωνιστούσαν στην ίδια παράσταση το 2008.

Διαβάστε επίσης:

Εξάρχεια – Λόφος Στρέφη: Φωτογραφίες ντοκουμέντο με τα σημάδια στο σώμα του πατέρα που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς

Ρούλα Πισπιρίγκου: Σε δίκη για τη δολοφονία και την απόπειρα σε βάρος της Τζωρτζίνας – Βούλεμα «καταπέλτης»

Δύο ναυάγια με μετανάστες στο Αιγαίο: Νεκροί και αγνοούμενοι σε Λέσβο και Κύθηρα – Συγκλονιστικές εικόνες (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48