search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 16:40
MENU CLOSE

Ουκρανία: Νέος βομβαρδισμός στη Ζαπορίζια – Καταστράφηκε πολυώροφη πολυκατοικία (Video)

10.10.2022 08:19
ukraine_new
φωτογραφία αρχείου

Νέος βομβαρδισμός εναντίον πολυώροφης πολυκατοικίας σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας Ζαπορίζια, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για την ύπαρξη τραυματιών.

«Εξαιτίας πυραυλικής επίθεσης στο κέντρο, ακόμη μια πολυώροφη πολυκατοικία καταστράφηκε», ανέφερε ο επικεφαλής των τοπικών αρχών στην ομώνυμη ουκρανική περιφέρεια ομώνυμη ουκρανική περιφέρεια, ο Ολεξάντρ Σταρούχ, μέσω της πλατφόρμας Telegram.

«Υπάρχουν τραυματίες», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Βομβαρδισμός τις πρώτες πρωινές ώρες χθες Κυριακή κατέστρεψε πολυκατοικίες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 87, ανάμεσά τους 10 παιδιά.

Ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, πυραυλικά πλήγματα στη Ζαπορίζια είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί.

Την 30ή Σεπτεμβρίου, 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιφέρεια της ίδιας πόλης, σε χώρο στάθμευσης, όταν έπεσε πύραυλος στο σημείο. Πέρα από έναν αστυνομικό που σκοτώθηκε, οι υπόλοιποι τριάντα ήθελαν να φθάσουν σε κάποιο τμήμα της Ουκρανίας υπό τον έλεγχο των Ρώσων, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Ζαπορίζια, η οποία ελέγχεται από τον ουκρανικό στρατό, είναι πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας, μιας από τις τέσσερις που προσάρτησε πρόσφατα η Ρωσία. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ελέγχουν περί το 70% της περιφέρειας.

Η βιομηχανική πόλη απέχει κάπου εξήντα χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το μεγαλύτερο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο της χώρας -και της Ευρώπης-, που κατέχουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις από τις αρχές του Μαρτίου. Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για βομβαρδισμούς στην εγκατάσταση εδώ και μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Νίκη του SPD στην Κάτω Σαξονία, στη δεύτερη θέση το CDU

Αυστρία: Επανεκλογή Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν από τον πρώτο γύρο δείχνουν τα exit poll

Ταϊλάνδη: Συγκινεί η 3χρονη που γλίτωσε από το μακελειό – «Πού είναι οι φίλοι μου;» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 16:37