search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:13
MENU CLOSE

Σοκ στο Βέλγιο: 23χρονη πέθανε με ευθανασία – Είχε επιζήσει από βομβιστική επίθεση του ISIS (Video)

10.10.2022 15:32
brussels_new

Μία νεαρή γυναίκα που επέζησε βομβιστικής επίθεσης του ISIS επέλεξε να φύγει με ευθανασία παρά να ζει με το τραύμα που της προκάλεσε η επίθεση, σύμφωνα με την βελγική ειδησεογραφική ιστοσελίδα RTBF.

Η Σάντι Ντε Κόρτε ήταν 17χρονη μαθήτρια και ταξίδευε με συμμαθήτριές της όταν οι τρομοκράτες του ISIS πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Από την επίθεση που έγινε τον Μάρτιο του 2016, μαζί με άλλες δύο τρομοκρατικές επιθέσεις σε υπόγειο σταθμό του μετρό των Βρυξελλών, είχαν χάσει τη ζωή τους 32 άνθρωποι και τουλάχιστον 300 είχαν τραυματιστεί.

Η Σάντι Ντε Κόρτε δεν τραυματίστηκε από την επίθεση, αλλά υπέστη σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και παρουσίασε κρίσεις πανικού και συμπτώματα κατάθλιψης, σύμφωνα με τη Mirror. Έκανε δύο απόπειρες αυτοκτονίας, το 2018 και το 2020 και συχνά έκανε αναρτήσεις στα social media για τον αγώνα που έδινε για να ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματα.

«Με όλη τη φαρμακευτική αγωγή αισθάνομαι σαν φάντασμα και δεν έχω πια συναισθήματα. Ίσως υπάρχουν άλλες λύσεις εκτός από τα φάρμακα», έγραψε σε μία ανάρτηση.

Η Ντε Κόρτε στα 23 της χρόνια επέλεξε την ευθανασία, που είναι νόμιμη στο Βέλγιο. Πέθανε στις 7 Μαΐου, αφού δύο ψυχίατροι που την παρακολουθούσαν συνυπέγραψαν το αίτημά της για ευθανασία.

Οι εισαγγελικές αρχές στην Αμβέρσα άρχισαν έρευνα για την περίπτωση της Ντε Κόρτε, όταν ο νευρολόγος Πολ λΝτελτένρ, του πανεπιστημιακού νοσοκομείου CHU Brugmann,σ τις Βρυξέλλες, εξέφρασε την άποψη ότι «ήταν πρόωρη» η απόφαση της νεαρής γυναίκας να δώσει τέλος στη ζωή της.

Η υπόθεση όμως έκλεισε καθώς δεν διαπιστώθηκε καμία παραβίαση του νόμου, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό σάιτ 7Sur7.

Διαβάστε επίσης:

Κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία: Η Λευκορωσία επίσημα στο πλευρό της Ρωσίας

Βασιλιάς Κάρολος: Οι αλλαγές στην τελετή στέψης και οι διαφωνίες των ιστορικών

Έλον Μασκ: Πόσο «ειρηνοποιός» είναι ο Mr. Tesla; – Tι κρύβεται πίσω από τις πολιτικές παρεμβάσεις του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:07