search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 01:06
MENU CLOSE

«Ανοικτή σε συνομιλίες» με τη Δύση η Μόσχα – Προειδοποιεί για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας

11.10.2022 15:49
poland-patriot-new

Οι υποσχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών να εφοδιάσουν την Ουκρανία με προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα το μόνο που θα κάνουν είναι να παρατείνουν την σύγκρουση και να προκαλέσουν περισσότερο πόνο στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου,Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάϊντεν υποσχέθηκε χθες στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δώσουν στην Ουκρανία προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα μετά του καταστροφικούς μαζικούς βομβαρδισμούς με πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από την Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε επίσης ότι οι αποστολές δεν θα μεταβάλουν τους στόχους της Μόσχας στην στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία. “Εκ των πραγμάτων, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη εμπλακεί στη σύγκρουση αυτή“, εκτίμησε.

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι συνέχισε να πραγματοποιεί αεροπορικά χτυπήματα μεγάλου βεληνεκούς σε ενεργειακές και στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας.

«Ο στόχος του χτυπήματος έχει επιτευχθεί. Όλες οι καθορισμένες εγκαταστάσεις χτυπήθηκαν», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Επιπλέον, το Κρεμλίνο δήλωσε πως έχει περιορισμένες προσδοκίες για τη σημερινή διαδικτυακή σύνοδο των χωρών της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών (G7) στην οποία αναμένεται να μιλήσει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το κλίμα πριν από αυτήν τη σύνοδο είναι πολύ σαφές και πολύ προβλέψιμο. Η αντιπαράθεση θα συνεχιστεί“, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Λευκορωσία δήλωσε σήμερα πως η κοινή στρατιωτική δύναμη κρούσης ρωσικών και λευκορωσικών στρατευμάτων είναι αποκλειστικά αμυντική, την ώρα που το Μινσκ κατηγορεί το Κίεβο ότι ετοιμάζει μια επίθεση, τροφοδοτώντας φόβους για μια άμεση παρέμβασή του στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Οι στόχοι της ένωσης περιφερειακών δυνάμεων είναι καθαρά αμυντικοί. Και όλες οι επιχειρήσεις, που διεξάγονται αυτή τη στιγμή, έχουν στόχο την υιοθέτηση μιας κατάλληλης αντίδρασης στις ενέργειες που διεξάγονται κοντά στα σύνορά μας“, εξήγησε ο Λευκορώσος υπουργός Άμυνας Βίκτορ Χρένιν

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα είναι ανοικτή σε συνομιλίες με την Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει λάβει σοβαρή πρόταση για διαπραγματεύσεις.

Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να μιλήσει με τις ΗΠΑ ή την Τουρκία για τους τρόπους τερματισμού του πολέμου και πρόσθεσε ότι αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι έχουν πει ότι οι ΗΠΑ είναι ανοικτές σε συνομιλίες, αλλά η Ρωσία τις έχει αρνηθεί. «Αυτό είναι ψέμα. Δεν έχουμε δεχτεί σοβαρές προτάσεις για επαφή».

Ο Λαβρόφ είπε επίσης ότι δεν θα απέρριπτε πρόταση για συνάντηση ανάμεσα στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 (G-20) στα μέσα του Νοεμβρίου στην Ινδονησία και ότι θα εξετάσει την πρόταση αν την δεχθεί. «Εχουμε επανειλημμένα πει ότι δεν αρνούμαστε ποτέ συναντήσεις. Αν υπάρξει πρόταση, τότε θα την εξετάσουμε».

Σχολιάζοντας την πιθανότητα η Τουρκία να φιλοξενήσει συνομιλίες ανάμεσα στην Δύση και την Ρωσία, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα είναι πρόθυμη να ακούσει οποιαδήποτε πρόταση, αλλά δεν μπορεί να πει εκ των προτέρων ότι αυτή θα έχει αποτελέσματα και πρόσθεσε ότι ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα έχει την ευκαιρία να διατυπώσει προτάσεις προς τον Πούτιν όταν θα συναντηθούν αύριο στην Αστάνα του Καζακστάν.

Διαβάστε επίσης:

Σόιμπλε: Δίνει και συμβουλές για τον δύσκολο χειμώνα – «Στην ανάγκη βάλτε ένα δεύτερο πουλόβερ» (Photos)

Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν την Τετάρτη στην Αστάνα

Βαρύ πένθος για τον Σον Πεν – Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του, Eileen Ryan (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 01:02