search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 11:25
MENU CLOSE

ΟΑΣΑ: Τέλος τα χάρτινα εισιτήρια – Πώς θα πληρώνουμε

11.10.2022 10:54
oasa new

Χάρτινο εισιτήριο τέλος στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Το υπουργείο Μεταφορών έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αντικατάσταση του χάρτινου εισιτηρίου σε λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, μετρό και Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο.

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι στόχος είναι να καταργηθεί το παραδοσιακό χάρτινο εισιτήρια στο ΜΜΜ της πρωτεύουσας και να γίνει η μετάβαση σε ένα νέο καθεστώς όπου οι πολίτες θα μπορούν να πληρώνουν απευθείας μέσω της τραπεζικής τους κάρτας ή της εφαρμογής ebanking στο κινητό τους.

Να έχουν δηλαδή ένα ειδικό «ηλεκτρονικό πορτοφόλι» στο κινητό τους τηλέφωνο το οποίο θα γεμίζει λεφτά – απο κάρτα ή ebanking – και το οποίο θα …ακυρώνει ποσό ίσης αξίας με ένα εισιτήριο κάθε φορά που θα χρησιμοποιούμε ένα μέσο.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, η οποία, όπως αναφέρει το carandmotor.gr θα παρέχει πολύπλευρα οφέλη.

Αρχικά στους επιβάτες που δεν θα χρειάζεται να στήνονται σε ουρές στα εκδοτικά μηχανήματα, και αφετέρου για τον ΟΑΣΑ, ο οποίος θα γλιτώσει χρήματα από την έκδοση των χάρτινων εισιτηρίων και ταυτόχρονα θα εντάξει στο οπλοστάσιό του έναν αποτελεσματικό μηχανισμό για την καταπολέμηση του φαινομένου της εισιτηριοδιαφυγής.

Όπως στο Παρίσι

Μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που πρωτοπορούν στη σταδιακή κατάργηση του χάρτινου εισιτηρίου είναι η Γαλλία. Ειδικότερα, μετά από 120 χρόνια, στο Μετρό του Παρισιού ο έλεγχος στα μηχανήματα θα γίνεται μέσω smartphones και τραπεζικών καρτών.

Τα ακυρωτικά μηχανήματα θα αρχίσουν να απομακρύνονται από τους σταθμούς του Μετρό, με στόχο το 2025 να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά τα κινητά τηλέφωνα και οι τραπεζικές κάρτες.

Διαβάστε επίσης

Κικίλιας για Κολωνό: Έχω αρρωστήσει – Να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα (Video)

Κίνηση τώρα: Προβλήματα σε Κηφισό και κέντρο – Ποιοι δρόμοι είναι στο «κόκκινο» (live χάρτης)

Κολωνός: «Κλειδί» οι ψηφιακές συσκευές του 53χρονου – Στο «στόχαστρο» οι 213 επίδοξοι βιαστές της 12χρονης (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 11:22