search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:22
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό «σφυροκόπημα» σε ενεργειακές υποδομές – «Απέτυχε η αντεπίθεση» των Ουκρανών στη Χερσώνα

11.10.2022 17:24
russia-ukraine-1-new

Όλες οι απόπειρες αντεπίθεσης από τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή Χερσώνα απέτυχαν, δήλωσε την Τρίτη ο ρωσόφωνος αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής Χερσώνα Βολοντίμιρ Σάλντο.

«Με κάθε αντεπίθεση προσπαθούν να κάνουν κάτι, αλλά όλες αποτυγχάνουν και απλώς χάνουν ανθρώπους. Είναι κρίμα που στέλνουν ανθρώπους σε μια τέτοια σφαγή και αναγκαζόμαστε να τους απαντήσουμε. Σταματάμε τα ουκρανικά στρατεύματα στις ίδιες γραμμές, από τις οποίες προσπαθούν να προχωρήσουν στην περιοχή Χερσώνα», είπε ο Σάλντο.

Στις αρχές Οκτωβρίου, τα ουκρανικά στρατεύματα εξαπέλυσαν αντεπίθεση στο βόρειο τμήμα της περιοχής Χερσώνα, καταλαμβάνοντας οικισμούς στη γκρίζα ζώνη. Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές της περιοχής, η πρόοδός τους ανακόπηκε.

Νέα ρωσικά πλήγματα με στόχο ενεργειακές υποδομές στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ της κεντρικής Ουκρανίας προκάλεσαν «σοβαρές καταστροφές», ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης Βαλεντίν Ρεζνισένκο.

«Οι Ρώσοι εκτόξευσαν πυραύλους ενάντια σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στις περιοχές Πάβλογκραντ και Καμιανσκέ: υπάρχει σοβαρή καταστροφή», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «πολλά χωριά είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα».

«Στην περιοχή εφαρμόζεται ένας τρόπος συνολικής εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να μπορούν να λειτουργούν νοσοκομεία, μεταφορές και άλλες σημαντικές κοινωνικές υποδομές», πρόσθεσε, ζητώντας από τους κατοίκους να «κάνουν εξοικονόμηση ρεύματος».

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι συνέχισε να πραγματοποιεί αεροπορικά χτυπήματα μεγάλου βεληνεκούς σε ενεργειακές και στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας.

Οι υποσχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών να εφοδιάσουν την Ουκρανία με προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα το μόνο που θα κάνουν είναι να παρατείνουν την σύγκρουση και να προκαλέσουν περισσότερο πόνο στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Στην περιοχή Βίνιτσα (νοτιοδυτικά) «ως αποτέλεσμα επιδρομών από drone και πυραύλους, δύο εγκαταστάσεις υπέστησαν ζημιές», τραυματίζοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους, σύμφωνα με τη νότια διοίκηση του ουκρανικού στρατού στο Facebook.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Λβιβ (δυτικά) είχε αναφέρει «τρεις εκρήξεις σε δύο εγκαταστάσεις υποδομών στην περιοχή».

Η Ρωσία εξαπέλυσε χθες Δευτέρα ένα κύμα βομβαρδισμών σε κλίμακα που δεν είχε συμβεί εδώ και μήνες μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με πολλές επιδρομές στο Κίεβο για πρώτη φορά από τα τέλη Ιουνίου με αποτέλεσμα μεγάλες διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές, ειδικά εκείνες που βρίσκονται μακριά από την πρώτη γραμμή του πολέμου, σε αντίποινα για την επίθεση σε μια ζωτικής σημασίας γέφυρα που ενώνει τη Ρωσία με την προσαρτηθείσα χερσόνησο της Κριμαίας το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε επίσης:

Σόιμπλε: Δίνει και συμβουλές για τον δύσκολο χειμώνα – «Στην ανάγκη βάλτε ένα δεύτερο πουλόβερ» (Photos)

Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν την Τετάρτη στην Αστάνα

Βαρύ πένθος για τον Σον Πεν – Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του, Eileen Ryan (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:21