search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:38
MENU CLOSE

To Oruc Reis ξαναβγαίνει στο Αιγαίο με δηλωμένο προορισμό την Αττάλεια

14.10.2022 22:49
oruc reis- new

Κινητικότητα καταγράφεται από πλευράς της Τουρκίας, καθώς μετά τη NAVTEX που έχει εκδοθεί για το γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίτ Χαν» εν όψει ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο, το Oruc Reis κατευθύνεται στη θάλασσα του Μαρμαρά με προορισμό το λιμάνι της Αττάλειας.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο επικαλείται το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA, το Oruc Reis ολοκλήρωσε τις εργασίες του στη Μαύρη Θάλασσα και κατευθύνεται στη θάλασσα του Μαρμαρά με προορισμό το λιμάνι της Αττάλειας.

Το τουρκικό ερευνητικό συνοδεύεται από δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, κατά τη διέλευσή του από τον Βόσπορο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Marinetraffic.com το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα Δαρδανέλια, κινείται με ταχύτητα 11 κόμβων και έχει τελικό προορισμό την Αττάλεια.

Το Oruc Reis αναμένεται να κινηθεί στο κεντρικό Αιγαίο πριν φτάσει στην ανατολική Μεσόγειο όπου η Τουρκία έχει δεσμεύσει τον μισό κόλπο της Αττάλειας από 25 Σεπτεμβρίου έως 24 Μαρτίου 2023 για τη διεξαγωγή ερευνών.

Υπενθυμίζεται ότι για το νέο τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίτ Χαν» έχει εκδοθεί νέα NAVTEX με ισχύ έως τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 για γεωτρήσεις κοντά στον κόλπο της Αττάλειας στην ανατολική Μεσόγειο.

Ατελέσφορη κάθε προσπάθεια διαλόγου όσο η Τουρκία απειλεί 

Νωρίτερα από τη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έστειλε νέο μήνυμα στην Άγκυρα και τον ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ. 

«Όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας είναι ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας», είπε μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του τούρκου ομολόγου του, Χουλουσί Ακάρ, για επανεκκίνηση της συζήτησης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης:

Ένταση στην ιταλική δεξιά: Μπερλουσκόνι για Μελόνι «υπερφίαλη και αναιδής» – «Δεν είμαι εκβιάσιμη» του απαντά

Ρωσικό υποβρύχιο εντοπίστηκε στις γαλλικές ακτές – Συνοδευόταν από το πολεμικό ναυτικό

Ποιος θα διαρκέσει περισσότερο; Ένα φρέσκο μαρούλι ή η Λιζ Τρας στην κυβέρνηση; (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:36