search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:51
MENU CLOSE

Nordic Monitor: Ο τουρκικός στρατός πασχίζει να ενισχύσει τις πολεμικές δυνατότητές του, δεν έχει ικανό προσωπικό

19.10.2022 19:06
stratos-tourkia

Ο κύριος μαχητικός βραχίονας του Τουρκικού στρατού, οι Χερσαίες Δυνάμεις (Kara Kuvvetleri), θα δυσκολευτούν να βρουν στρατεύματα έτοιμα να αναπτυχθούν σε περίπτωση πολέμου και στερείται του τόσο απαραίτητου στρατιωτικού υλικού για να εκπληρώσει την αποστολή του.

Μια εμπιστευτική τουρκική στρατιωτική έκθεση που έλαβε το Nordic Monitor αποκάλυψε ότι οι στρατιωτικοί διοικητές ανησυχούν για την επιδείνωση των δυνατοτήτων των χερσαίων δυνάμεων, προτείνοντας διορθωτικά μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εμποδίζουν τις επιχειρησιακές και υλικοτεχνικές δυνατότητες των δυνάμεων.

«Δυσκολευόμαστε να βρούμε μιαετοιμοπόλεμη τεθωρακισμένη/μηχανοποιημένη ταξιαρχία που θα μπορούμε να στείλουμε στη μάχη. Επομένως, η κορυφαία προτεραιότητά μας ως Χερσαίες Δυνάμεις θα πρέπει να είναι να βρούμε μια λύση στην ανάγκη μας για μάχιμα στρατεύματα», προειδοποίησε η έκθεση.

Η έκθεση εκτιμά ότι οι χερσαίες δυνάμεις ενδέχεται να κληθούν να αναπτυχθούν, αν και σε περιορισμένη εμπλοκή, και να προβάλουν ισχύ κατά μήκος των συνόρων με την Ελλάδα, καθώς και κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας. Προέβλεψε ότι η αστάθεια στη Συρία και το Ιράκ θα συνεχιστεί και ότι ορισμένα στρατεύματα ενδέχεται να δεσμευτούν στη δημιουργία ζώνης ασφαλείας εκεί.

Σημειώνει επίσης ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να επηρεάσει περαιτέρω τη Ρωσία και να απαιτήσει από την Τουρκία να δεσμεύσει δυνάμεις σε διάφορα επίπεδα ενάντια στη ρωσική απειλή, ενώ ο στρατός μπορεί να κληθεί να παράσχει εκπαιδευτικά προγράμματα σε περισσότερες ξένες χώρες.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ζήτηση για χρήση χερσαίων στρατευμάτων θα αυξηθεί πιθανότατα στο μέλλον στην προβλεπόμενη προοπτική ασφάλειας, οι χερσαίες δυνάμεις πρέπει να είναι σε θέση να εκσυγχρονιστούν γρήγορα για να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις και να λύσουν προβλήματα για να μπορέσουν να επιτύχουν τέτοια καθήκοντα, υπογραμμίζεται η έκθεση.

Κρούει επίσης τον κώδωνα κινδύνου για την έλλειψη εξελιγμένων στρατιωτικών συστημάτων, όπως μονάδες αντιπυραυλικής άμυνας, συστήματα ακριβείας καθοδήγησης και απόκτησης στόχων και πυραύλους κρουζ μεγάλης εμβέλειας.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι Χερσαίες Δυνάμεις δέχονται περαιτέρω πλήγμα λόγω έλλειψης επαρκούς ανθρώπινου δυναμικού.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Κλυδωνίζεται από πολιτική κρίση και υψηλό πληθωρισμό

Πούτιν: Κήρυξε στρατιωτικό νόμο στις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες – Προ των πυλών η μάχη της Χερσώνας

Δεδομένη η επόμενη πανδημία – Μπορεί να προέλθει από την Αρκτική και τους παγετώνες που λιώνουν (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09