search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 07:46
MENU CLOSE

Κούγιας για Λιγνάδη: «Δεν έχει καταδικαστεί ακόμη – Οι μισές υποθέσεις μου είναι καταδίκες σε πρώτο βαθμό» (Video)

24.10.2022 09:01
koygias-xatzinikolaoy-new

Στην υπόθεση του Δημήτρη Λινγάδη ο οποίος αποφυλακίστηκε παρά τη δικαστική απόφαση σε βάρος του αναφέρθηκε ο Αλέξης Κούγιας.

Καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» στον ΑΝΤ1, ο ποινικολόγος τόνισε ότι δεν πρόκειται για οριστική καταδίκη, επισημαίνοντας ότι οι περισσότερες υποθέσεις που αναλαμβάνει είναι καταδίκες σε πρώτο βαθμό.

«Δεν έχει καταδικαστεί ακόμη. Δεν είναι καταδίκη αυτή. Οι μισές υποθέσεις που μου εμπιστεύονται είναι μετά από καταδίκες σε πρώτο βαθμό» είπε χαρακτηριστικά.

«Έχω μια δυνατότητα, που είναι αδυναμία για τους άλλους, να έχω τη δικογραφία και να μπορώ να τη διαβάσω σαν Κούγιας γιατί έχει σημασία ποιος διαβάζει τη δικογραφία. Εκεί λοιπόν όταν δω ότι ο άλλος, χωρίς να γνωρίζει τη δικογραφία και χωρίς να μπορεί να τη διαβάσει όπως την διαβάζω εγώ, χαρακτηριστική περίπτωση η υπόθεση Πισπιρίγκου που όλοι την έχουν προκαταδικάσει όπως και χαρακτηριστική περίπτωση η υπόθεση Λιγνάδη που καταδικάστηκε με μειοψηφία των τακτικών δικαστών.

Είμαστε η μόνη χώρα παγκοσμίως που έχει σε πολύ μεγάλο βαθμό προσωρινές κρατήσεις. Ένας ανακριτής, μία ανακριτής και ένας εισαγγελέας, μία εισαγγελέας μόνο με τη δική τους άποψη βάζουν στη φυλακή κάποιον γιατί κατηγορείται για ένα σοβαρό αδίκημα. Στις αγγλοσαξωνικές χώρες, στην Ιταλία και στη Γαλλία πλέον η προσωπινή κράτηση είναι κάτι εξαιρετικό γιατί εκεί ακόμα και σε ανθρωποκτονίες – που είναι το υπέρτατο προστατευόμενο αγαθό η ανθρώπινη ζωή – οι εισαγγελείς λένε ότι δεν μπορούν να αποφασίσουν για κάποιον προληπτικά.

Εδώ λοιπόν τι έγινε σε αυτή την υπόθεση που αγνοούν όλοι. Αυτό που είπε η δικαιοσύνη αρνούνται να το εφαρμόσουν αυτοί που ορκίστηκαν πίστη στο Σύνταγμα. Οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι που μεταδίδουν προς τον λαό λάθος εντυπώσεις καθαρά για πρόσκαιρα πολιτικά συμφέροντα που δεν αφορούν τους ίδιους » συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Κόρινθος: Το αυτοκίνητο έκανε πέντε τούμπες κι o οδηγός κατάφερε να βγει… σώος! (video)

Καιρός σήμερα: Ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες (Videos)

Ημαθία: 28χρονος ο ασύλληπτος οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε την 15χρονη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 07:41