search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 18:27
MENU CLOSE

Εκλογική τρικυμία σε ένα φλιτζάνι τσαγιού…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2254
03/11/2022
03.11.2022 16:02
gerapetritis0311_new

Ντόρο μεγάλο προκάλεσε δήλωση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, καθώς άρχισαν και πάλι τα σενάρια και οι υπολογισμοί σχετικά με τον χρόνο των εκλογών.

Φυσικά, ο άνθρωπος είπε απλώς το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν μπορούν να γίνουν εκλογές μέσα σε διάστημα που θα διαταράξει τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, δηλαδή από 1ης έως 29η Ιουνίου, σύμφωνα με το ήδη ανακοινωμένο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας.

Το ίδιο ακριβώς άφησε να εννοηθεί και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στον Real FM τις προηγούμενες μέρες.

Δεδομένου ότι για τη διεξαγωγή δύο απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων και τη συγκρότηση κυβέρνησης απαιτείται διάστημα δύο και πλέον μηνών και ότι για την ελληνική οικονομία είναι επίσης… ιερή η κορύφωση της τουριστικής περιόδου τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το αυτονόητο συμπέρασμα είναι ότι οι πρώτες κάλπες θα στηθούν το αργότερο στις αρχές Απριλίου του 2023.

Άλλωστε το χρονικό αυτό σημείο καλύπτει απόλυτα τη δέσμευση Μητσοτάκη περί εκλογών στο «τέλος της τετραετίας». Οι εκλογές δύο με τρεις μήνες πριν από τη λήξη της κυβερνητικής θητείας μόνο πρόωρες δεν μπορεί να χαρακτηριστούν. Εν ολίγοις, τρικυμία σε φλιτζάνι τσαγιού, που λένε και οι Άγγλοι.

Εν τω μεταξύ το μάλλον χαμηλό ενδιαφέρον των Ελλήνων της διασποράς για τη συμμετοχή τους στις εθνικές εκλογές φαίνεται ότι έχει θορυβήσει την κυβέρνηση, η οποία είχε κάνει προεκλογικό σύνθημα την «ψήφο στους ομογενείς».

Οι πληροφορίες από το ΥΠΕΣ λένε ότι τα νούμερα είναι… κάτω από τη βάση, οπότε η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα βάλει τα «μεγάλα μέσα», μήπως και ενεργοποιήσει τους ομογενείς. Οι ίδιες πληροφορίες δεν αποκλείουν και προσωπικές παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε αυτή την κατεύθυνση. Άλλωστε ο πρωθυπουργός, όπου κι αν πηγαίνει στο εξωτερικό, όλο και πάνω σε κάποιον Έλληνα της διασποράς πέφτει.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσό μετάλλιο για τον Αντώνη Σαμαρά (photos)

Εκτάκτως στο νοσοκομείο ο Πάνος Καμμένος – «Έμπλεξα…»

ΠΑΣΟΚ: Νέα «καρφιά» από τον πρώην σύμβουλο του Ανδρουλάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 18:27