search
ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 03:57
MENU CLOSE

Οργή Βερολίνου για τα fake news του Ερντογάν – «Ο καγκελάριος δεν άλλαξε στάση έναντι της Ρωσίας»

03.11.2022 21:05
germania- apolisi -new

Το Βερολίνο διέψευσε νωρίτερα απόψε τους ισχυρισμούς του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ότι ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής τηλεφωνικής συνομιλίας τους, άλλαξε τη θέση του έναντι της Ρωσίας και τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης κοινής βάσης διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

«Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο καγκελάριος επανέλαβε τη θέση του, ότι εναπόκειται στον ρώσο πρόεδρο να τερματίσει αυτόν τον βίαιο πόλεμο, να αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία και να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κίεβο», τόνισε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα, ο Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό ATV, αναφερόμενος στην τηλεφωνική συνομιλία του με τον καγκελάριο, δήλωσε ότι ο Σολτς άλλαξε στάση έναντι του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και τώρα εκτιμά ότι πρέπει να βρεθεί μαζί του κοινή βάση προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος.

Ο καγκελάριος ωστόσο έχει κατ΄ επανάληψη τονίσει ότι «δεν θα γίνουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία πάνω από το κεφάλι των Ουκρανών», ενώ δηλώνει παγίως ότι ο ρώσος πρόεδρος είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για τον πόλεμο.

Ωστόσο δεν πρόκειται για το μοναδικό «άδειασμα» του Βερολίνου στον Ερντογάν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ, διέψευσε τις διαρροές της τουρκικής προεδρίας στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες ο Ερντογάν διατύπωσε παράπονα στον Σολτς και του ζήτησε «να επιστρέψει στην ουδετερότητα» σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Διαβάστε επίσης:

Στόλτενμπεργκ: Τώρα είναι η στιγμή να οριστικοποιηθεί η ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ (Video)

Nordic Monitor: Κατασκοπεία στην Ελλάδα από Τούρκους διπλωμάτες

Kanye West: Θαυμαστής του Χίτλερ ο ράπερ, μιλούσε ανοιχτά για τους Ναζί – Τον «κάρφωσαν» πρώην συνεργάτες του (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 00:55