search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 02:13
MENU CLOSE

Ερντογάν: Παράπονα στο τηλεφώνημα με τον Σολτς – «Η Γερμανία να επιστρέψει στην ουδετερότητα»

01.11.2022 16:49
erdogan new

Επικοινωνία με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς είχε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη συνομιλία τους, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν είπε ότι περιμένει από τη Γερμανία να επιστρέψει στην ουδέτερη στάση της όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Οι σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι σημαντικές όχι μόνο για τις δύο χώρες, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν με διάλογο και στη βάση του διεθνούς δικαίου», είχε δηλώσει o Γερμανός καγκελάριος κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές αποδίδουν μεγάλη σημασία στο γεγονός πως ο Σολτς δεν πήγε στην Άγκυρα αμέσως μετά το ταξίδι στην Αθήνα, όπως συνηθίζεται από τους Γερμανούς αξιωματούχους και ενδεχομένως αυτό εξηγεί τον εκνευρισμό της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου στην Αθήνα και τις κοινές δηλώσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα τουρκικά ΜΜΕ προχώρησαν σε οργισμένα δημοσιεύματα, στα οποία έγραφαν, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα «παίζει με τη φωτιά».

Ο Ερντογάν εξέφρασε στην τηλεφωνική επικοινωνία την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει στον στενό διάλογο μεταξύ του ίδιου και του καγκελαρίου Σολτς για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Εκφράζοντας την προσδοκία του από τη Γερμανία να επιστρέψει στην ουδέτερη στάση της στις τουρκοελληνικές σχέσεις, ο Ερντογάν σημείωσε ότι ο διάλογος μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι συνομιλίες για την Τελωνειακή Ένωση και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις πρέπει να αναζωογονηθούν. Ο Ερντογάν και ο καγκελάριος Σολτς συζήτησαν επίσης τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης:

Βασιλιάς Κάρολος: Αυτή ήταν η κρυφή ερωμένη του στη διάρκεια της σχέσης του με την Καμίλα

Βρετανία: Σε ριάλιτι θα συμμετάσχει πρώην υπουργός Υγείας – Τον έδιωξαν από τους Τόρις

Ιταλία: Η Μελόνι διόρισε υφυπουργό που είχε φωτογραφηθεί με σβάστικα στο μπράτσο (photo/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02