Οργή Βερολίνου για τα fake news του Ερντογάν - «Ο καγκελάριος δεν άλλαξε στάση έναντι της Ρωσίας»
Το Βερολίνο διέψευσε νωρίτερα απόψε τους ισχυρισμούς του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ότι ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής τηλεφωνικής συνομιλίας τους, άλλαξε τη θέση του έναντι της Ρωσίας και τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης κοινής βάσης διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Νωρίτερα, ο Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό ATV, αναφερόμενος στην τηλεφωνική συνομιλία του με τον καγκελάριο, δήλωσε ότι ο Σολτς άλλαξε στάση έναντι του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και τώρα εκτιμά ότι πρέπει να βρεθεί μαζί του κοινή βάση προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος.
Ο καγκελάριος ωστόσο έχει κατ΄ επανάληψη τονίσει ότι «δεν θα γίνουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία πάνω από το κεφάλι των Ουκρανών», ενώ δηλώνει παγίως ότι ο ρώσος πρόεδρος είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για τον πόλεμο.
Ωστόσο δεν πρόκειται για το μοναδικό «άδειασμα» του Βερολίνου στον Ερντογάν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ, διέψευσε τις διαρροές της τουρκικής προεδρίας στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες ο Ερντογάν διατύπωσε παράπονα στον Σολτς και του ζήτησε «να επιστρέψει στην ουδετερότητα» σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Διαβάστε επίσης:
Nordic Monitor: Κατασκοπεία στην Ελλάδα από Τούρκους διπλωμάτες