search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:41
MENU CLOSE

Ένας και δύο και τρεις Πάτσηδες, η σκασίλα του Μητσοτάκη για την Απογραφή και οι εσωκομματικές ίντριγκες στην Α’ Αθηνών

04.11.2022 06:00
vouli-124-new

-Η παραπομπή του βουλευτή Πάτση στη δικαιοσύνη είναι αυτονόητη.

-Το ερώτημα όμως είναι, γιατί όλα αυτά άργησαν και ο άνθρωπος αυτός, του οποίου η υποψηφιότητα είχε απορριφθεί κατ’ επανάληψη, έγινε υποψήφιος και τελικά βουλευτής της Ν.Δ.

Αλλά άντε κι έγινε.

-Πού ήταν η Επιτροπή Πόθεν Έσχες όλο αυτό το διάστημα που ο Πάτσης έπαιρνε δουλειές του Δημοσίου και υπήρχαν δημοσιεύματα ότι έκρυβε από τις δηλώσεις μια σειρά εταιρειών;

-Πώς είναι δυνατόν ένας βουλευτής να παίρνει προμήθειες του Δημοσίου και να διατηρεί offshore;

-Και πλέον δημιουργείται άλλο ένα ερώτημα. Τι θα γίνει από εδώ και πέρα με το βουλευτικό αξίωμα του Πάτση; Το Σύνταγμα λέει ότι πρέπει να εκπέσει από το βουλευτικό αξίωμα εφόσον έκανε δουλειές με το Δημόσιο. Αλλά ο εφαρμοστικός νόμος προβλέπει ότι πρέπει να γίνει προσφυγή στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο από όποιον έχει έννομο συμφέρον. Και η απόφαση –αν γίνει η προσφυγή– μπορεί να βγει μετά τις εκλογές!

-Βέβαια εδώ υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα που ακούγεται στα παρασκήνια, ότι ενδεχομένως να υπάρχουν ένας και δύο και τρεις Πάτσηδες.

-Από τους ψιθύρους στην πραγματικότητα είναι ένα… τσιγάρο δρόμος αλλά πρέπει να τον διανύσει κανείς για να δει τι συμβαίνει.

-Αν ισχύει κάτι τέτοιο, θα προκύψει κι αυτό που σας έγραψα χθες πως θα έχουμε μια πολύ σκληρή προεκλογική περίοδο, τόσο έντονη, που σε σχέση με τα σημερινά εκείνη η φράση του Λαλιώτη για «σκληρό ροκ» θα μοιάζει με βαλς.

-Και μαζί με όλα αυτά λογικό είναι να έχει αρχίσει κουβέντα για το πότε θα προκηρύξει τις εκλογές ο Μητσοτάκης.

-Όσοι γράφουν ότι ο πρωθυπουργός θα συνδυάσει το πότε θα προκηρύξει τις εκλογές με το πότε θα αρχίσει να μετράει η επίσημη απογραφή του πληθυσμού κάνουν λάθος –και πότε πέτυχαν κάτι σωστό αφού το πολιτικό ρεπορτάζ δεν το έχουν δει, ούτε στον ύπνο τους– και θα σας πω γιατί.

-Τον πρωθυπουργό –και τον κάθε πολιτικό αρχηγό– ποσώς τον ενδιαφέρει ποιοι βουλευτές θα εκλεγούν και πού μειώνονται και πού αυξάνονται οι βουλευτικές έδρες. Την μεγάλη εικόνα βλέπουν και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης:

Από το… μικρό καλάθι στα προϊόντα, στα «λερωμένα τ’ άπλυτα» της προεκλογικής περιόδου και τα απανωτά φάουλ της ΕΤΑΔ

Οι άπατες προβλέψεις του Σκρέκα, το σήριαλ Predator που συνεχίζεται και τα… διλήμματα Πιερρακάκη και Αβραμόπουλου

Η κόκκινη κάρτα στον «τραπεζίτη» βουλευτή της ΝΔ, η έρευνα και οι ευθύνες των τραπεζών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09