search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 23:50
MENU CLOSE

Από το… μικρό καλάθι στα προϊόντα, στα «λερωμένα τ’ άπλυτα» της προεκλογικής περιόδου και τα απανωτά φάουλ της ΕΤΑΔ

03.11.2022 06:00
kalpi-new-0121
© Eurokinissi

Ξεκίνησε χθες το καλάθι το νοικοκυριού και στην πράξη θα αποδειχθεί αν μετρήσει τελικά εκπτωτικά στην τσέπη του καταναλωτή. Αν δεν συνεννοηθούν τα καρτέλ μεταξύ τους και λειτουργήσουν ανταγωνιστικά στις τιμές, κάποιο κέρδος θα υπάρξει. Βέβαια, όπου ακούς μεγάλα λόγια, κράτα και μικρό καλάθι.

-Θυμηθείτε αυτό, η προεκλογική περίοδος που έχει ήδη ξεκινήσει και γύρω στα τέλη Μαρτίου θα λάβει τέλος, θα είναι η σκληρότερη των τελευταίων ετών. Και όταν λέω η σκληρότερη, εννοώ, ότι θα αγγίξει σχεδόν τα όρια του «βρώμικου ’89».

-Πάμε τώρα στα ευρύτερα οικονομικά και κυρίως στα θέματα ενέργειας. Προς το τέλος του μήνα θα έχουμε την πρώτη ένδειξη για τα ποσά που θα εισπράξει το κράτος από τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας. Δεν υπάρχει χρόνος για να γίνει αυτό προς Γενάρη, οπότε θα γίνει πιο νωρίς από το κλείσιμο του οικονομικού έτους των εταιρειών.

-Μιας και λέω είμαστε στην ενέργεια να σας πω ότι το deal της ΤΕΡΝΑ -με το αυστραλιανό fund- θα τελειώσει προς το τέλος του μήνα και μαζί με αυτό θα έχουμε και μια έκπληξη, η οποία, καλό θα είναι για τους μετόχους και γενικά για τον κλάδο.

-Έπρεπε να φτάσει ο Νοέμβρης για να δει και να διαπιστώσει η διοίκηση της ΕΤΑΔ ότι χρειάζεται εργαζόμενους για να λειτουργήσει η μονάδα; Τώρα τρέχουν να δουν αν μπορεί να πάρει εργαζόμενους εκτός ΑΣΕΠ, ή εν πάση περίπτωση με κάποιο τρόπο να λειτουργήσει το χιονοδρομικό; Μιλάμε για ανικανότητα σε όλο της το μέγεθος.

-Ευτυχώς προσεχώς ετοιμάζονται αλλαγές στο Δ.Σ.

Διαβάστε επίσης:

Η 25η Μαρτίου ορόσημο για τις εθνικές εκλογές, τα πρώτα ραντεβού των αρχηγών για το Επικρατείας και ποιος έκανε το πολιτικό προξενιό στον Πάτση

Οι άπατες προβλέψεις του Σκρέκα, το σήριαλ Predator που συνεχίζεται και τα… διλήμματα Πιερρακάκη και Αβραμόπουλου

Η κόκκινη κάρτα στον «τραπεζίτη» βουλευτή της ΝΔ, η έρευνα και οι ευθύνες των τραπεζών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 23:47