search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:11
MENU CLOSE

Υψώθηκε η σημαία της Ουκρανίας στη Χερσώνα – Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των Ρώσων (photos/videos)

11.11.2022 14:05
xersona_simaia_new.v1

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση αναδίπλωσης των στρατευμάτων και μετακίνησης του εξοπλισμού τους στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου στη Χερσώνα, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Στην ημερήσια ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας, που αναμεταδίδεται από όλα τα πρακτορεία στη Ρωσία, αναφέρεται ότι όλες οι δυνάμεις και ο εξοπλισμός τους έχουν μεταφερθεί από την πόλη της Χερσώνας στην ανατολική όχθη του ποταμού και η επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με το Sky News, κατά την αποχώρηση του ρωσικού στρατού καταστράφηκε η γέφυρα Αντονίβσκι, τμήμα της οποίας είχε καταρρεύσει στη διάρκεια των μαχών.

Η αποχώρηση των Ρώσων από την Χερσώνα, εφόσον έχει ολοκληρωθεί, έγινε πιο γρήγορα από όσο εκτιμούσαν οι Ουκρανοί και οι Αμερικανοί.

Μόλις χθες (10/11) κορυφαίο στέλεχος του αμερικανικού στρατού έλεγε ότι για να μετακινηθούν 20.000-30.000 στρατιώτες στην αντίπερα όχθη του ποταμού «θα χρειάζονταν αρκετές μέρες, ίσως και εβδομάδες».

Στα social media ανέβηκαν σήμερα φωτογραφίες που δείχνουν μια ουκρανική σημαία που κυματίζει στο κέντρο της Χερσώνας.

Ο σύμβουλος της ουκρανικής κυβέρνησης, Άντον Γκεραστσένκο, αναμετέδωσε ανάρτηση του ντόπιου δημοσιογράφου Κοστιάντιν Ριζένκο, που έγραψε «Το κίνημα αντίστασης στέλνει χαιρετίσματα», συνοδεύοντας την φωτογραφία με την ουκρανική σημαία.

Οι κάτοικοι της Χερσώνας πάντως παραμένουν στα σπίτια τους, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις ερευνούν για τυχόν εντοπισμό Ρώσων στρατιωτών.

Πάντως ο Ρώσος ρεπόρτερ Αλεξάντερ Κοτς, που βρίσκεται στην ανατολική όχθη του Δνείπερου, υποστηρίζει ότι δεν έχει μείνει ούτε ένας Ρώσος στην πόλη της Χερσώνας.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Αντιμέτωπη με αδιέξοδα η βιομηχανία εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης

Belgorod: Ο Πούτιν απέτυχε να δοκιμάσει την πυρηνική τορπίλη «Poseidon» – Μυστήριο με το ρωσικό υπερόπλο των ωκεανών (videos)

Δύτες βρήκαν τυχαία στον βυθό συντρίμμια του Challenger! (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:07