search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 02:07
MENU CLOSE

Βρετανία: 11χρονο παιδί – θαύμα ξεπέρασε τον Αϊνστάιν και τον Χόκινγκ σε test IQ

14.11.2022 11:52
yusuf_shah_new

Ένας 11χρονος μαθητής από το Λιντς της Βρετανίας είναι πλέον ο κάτοχος της υψηλότερης δυνατής βαθμολογίας στο τεστ Mensa.

Ο Yusuf Shah κατάφερε να συγκεντρώσει 162 βαθμούς, αφήνοντας πίσω του τόσο τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και όσο τον Στίβεν Χόκινγκ, οι οποίοι λέγεται πως είχαν συγκεντρώσει 160.

«Όλοι στο σχολείο πιστεύουν ότι είμαι πολύ έξυπνος και πάντα ήθελα να μάθω αν ήμουν στο δύο τοις εκατό των ανθρώπων που περνούν το τεστ. Νιώθω ξεχωριστά που έχω χαρτί που πιστοποιεί τις ικανότητές μου», είπε ο Yusuf.

Ο 11χρονης μαθητής αποκάλυψε πως θέλει να σπουδάσει μαθηματικά στο Κέιμπριτζ ή στην Οξφόρδη κι ότι στον ελεύθερο του χρόνου του αρέσει να παίζει sudokus και ασχολείται με την επίλυση του κύβου του Rubik

Για να γιορτάσει το επίτευγμά του, ο Yusuf πήγε στα Nando’s για ένα γεύμα με τους γονείς του και τα δύο μικρότερα αδέρφια του, Zaki και Khalid.

Διαβάστε επίσης:

Σεργκέι Λαβρόφ: Στο νοσοκομείο εκτάκτως ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Ομολόγησε η βασική ύποπτη σύμφωνα με την αστυνομία – Η στιγμή της σύλληψης (Video)

Μελάνια Τραμπ: Η δικηγόρος της έγινε πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Σλοβενίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50