search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 08:09
MENU CLOSE

Μανδραβέλης κατά κυβέρνησης και ΠτΔ για υποκλοπές και απόρρητο: «Ποιος ορίζει το εθνικό συμφέρον;»

15.11.2022 14:47
pasxosmandravelis_new

Δριμεία κριτική σε κυβέρνηση και δικαιοσύνη ασκεί ο Πάσχος Μανδραβέλης με αφορμή τη… μη αντίδραση τους στα όσα φέρεται να δήλωσε πριν από 20 περίπου ημέρες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου.

Η εισαγγελέας που εποπτεύει την ΕΥΠ φέρεται να είχε πει στην απόρρητη συνεδρίαση ότι «Θα παρακολουθούσα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν πήγαινε να πουλήσει την πατρίδα ή την επιβουλευόταν ή την υπονόμευε»

Στο άρθρο του ο Πάσχος Μανδραβέλης αναφέρει ότι «ματαίως περιμέναμε κάποια αντίδραση» καταγγέλλοντας ότι «ουδείς από τη μακρά αλυσίδα των αξιωματούχων της ελληνικής πολιτείας κάλεσε την εισαγγελέα να διευκρινίσει τι εννοεί».

«Υπάρχει κοτζάμ κυβέρνηση με υπουργό Δικαιοσύνης, που θα έπρεπε να καλέσει τον Άρειο Πάγο να ασχοληθεί. Υπάρχει και η Προεδρία της Δημοκρατίας, που είναι δυνητικώς θιγόμενη. Ακολούθησε σιωπή, ίσως επειδή οι εξελίξεις σε αυτήν τη βρωμερή υπόθεση είναι καταιγιστικές και ξεφεύγουν σημαντικές παραδοχές» αναφέρει χαρακτηριστικά για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο αρθρογράφος της Καθημερινής.

Όλο το άρθρο:

«Ματαίως περιμέναμε κάποια αντίδραση για όσα είπε η εισαγγελέας της ΕΥΠ στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής. Η κατά τη ΝΔ “υποθετική απάντηση” της κ. Βασιλικής Βλάχου – ότι θα παρακολουθούσε και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν επρόκειτο για το εθνικό συμφέρον – έπρεπε τουλάχιστον να ευαισθητοποιήσει εκείνους που κόπτονται για τα δικαιώματα των Ουκρανών, αλλά κλείνουν τα μάτια σε μία υπόθεση που αφορά τα δικά μας πολιτικά δικαιώματα», επισημαίνει στην «Καθημερινή» ο Πάσχος Μανδραβέλης.

«Πάντως, ουδείς από τη μακρά αλυσίδα των αξιωματούχων της ελληνικής πολιτείας κάλεσε την εισαγγελέα να διευκρινίσει τι εννοεί. Υπάρχει η ηγεσία της Δικαιοσύνης, που είναι η άμεση αρμόδια. Υπάρχει κοτζάμ κυβέρνηση με υπουργό Δικαιοσύνης, που θα έπρεπε να καλέσει τον Άρειο Πάγο να ασχοληθεί. Υπάρχει και η Προεδρία της Δημοκρατίας, που είναι δυνητικώς θιγόμενη. Ακολούθησε σιωπή, ίσως επειδή οι εξελίξεις σε αυτήν τη βρωμερή υπόθεση είναι καταιγιστικές και ξεφεύγουν σημαντικές παραδοχές.

Το ερώτημα, εν προκειμένω, δεν είναι “με ποια αρμοδιότητα, κυρία μου;”. Στη δαιδαλώδη ελληνική νομοθεσία υπάρχουν τόσες αρμοδιότητες, όσοι είναι και οι αναρμόδιοι του κράτους. Το ξέρουμε διότι το ζούμε όσοι επισκεπτόμαστε δημόσιες υπηρεσίες. Το κομβικό ερώτημα για όλες τις υποθέσεις των υποκλοπών είναι: “Ποιος και με τι εργαλεία ορίζει το εθνικό συμφέρον;”», συνεχίζει ο Πάσχος Μανδραβέλης.

«Άντε, να θεωρήσουμε ότι ο εκλεγμένος από τον λαό κ. Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ένας απλός “ευρωβουλευτάκος”, αν και όλοι γνώριζαν -πλην των ωτακουστών του – ότι επέπρωτο να γίνει αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας όμως; Στο πρόσωπό της συμβολίζονται η ενότητα και η βούληση του έθνους. Υπάρχει περίπτωση να γνωρίζουν καλύτερα από την ΠτΔ μερικοί δημόσιοι υπάλληλοι ποιο είναι το εθνικώς επωφελές;» γράφει στη συνέχεια.

«Η κυβερνητική θεωρία για το “απόρρητο της ΕΥΠ”, ακόμη και ενώπιον των κοινοβουλευτικών επιτροπών, δηλοί το “εθνικό συμφέρον” είναι ένα μαύρο κουτί, τα κλειδιά του οποίου έχει μόνον η ΕΥΠ. Βάζει το χέρι της μέσα και μπορεί, χωρίς να δώσει λογαριασμό, να διατάξει την παρακολούθηση της Προέδρου και των 321 βουλευτών και ευρωβουλευτών.

«Οι τελευταίοι είναι οι μόνοι που εκλέγονται απευθείας από τον λαό και βουλεύονται για το έθνος. Είναι οι άνθρωποι στους οποίους εναποθέτουμε το καθήκον να ορίσουν το εθνικό συμφέρον. Η ελληνική πολιτεία έγινε πλέον ουροβόρος όφις», καταλήγει ο Πάσχος Μανδραβέλης.

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Ζαχαράκη: «Προπηλακίστηκα επειδή ήμουν Ελληνίδα» καταγγέλλει η ανταποκρίτρια του OPEN

Χριστίνα Βίδου: Πήρε μετάλλιο για την… υπομονή της (Video)  

«Παγώνει» το Ράδιο Αρβύλα: «Σας αφήνουμε χωρίς να το θέλουμε» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 08:08