search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 05:46
MENU CLOSE

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Η γυναίκα τρομοκράτης συνδέεται με το Εθνικιστικό Κίνημα του Μπαχτσελί – Νέο βίντεο ντοκουμέντο

16.11.2022 19:21
ekrixi konstantinoupoli987- new

Ένα νέο βίντεο από τη φονική έκρηξη σε πολυσύχναστο σημείο της Κωνσταντινούπολης έρχεται στο φως της δημοσιότητας, το οποίο δείχνει την πορεία της γυναίκας, μέσω κλειστού κυκλώματος κάμερας, από την πλατεία Ταξίμ στο σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία βγαίνουν στην επιφάνεια που φέρουν να συνδέουν το Εθνικιστικό Κίνημα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί με τη γυναίκα τρομοκράτη.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, η έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση φέρεται να εντόπισε επικοινωνία με την τρομοκράτη Ahlam Albashir από τηλεφωνική γραμμή που ήταν καταχωρημένη στον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης του ΜΗΡ στο Σιρνάκ Γκουτσούκονάκ. Ο Μεχμέτ Εμίν Ιλχάν φέρεται να κατέθεσε ότι «η τρομοκρατική ομάδα προσπάθησε να μας στήσει παγίδα» και απέρριψε τους ισχυρισμούς λέγοντας ότι είναι fake news.

Ο Ιλχάν φέρεται επίσης να κατέθεσε ότι «αυτή η τηλεφωνική γραμμή είναι μια πλαστή γραμμή, που άνοιξε το 2019 με χρήση φωτοτυπίας της ταυτότητάς μου. Δεν έχει γίνει άλλη συνομιλία σε αυτήν τη γραμμή. Είναι αβάσιμο. Η τρομοκρατική ομάδα που στοχεύει εμένα και το κόμμα μου ρίχνει λάσπη σε εμάς με αυτόν τον τρόπο. Δεν έχω πληροφορίες για το ποιος άνοιξε τη γραμμή. Κάναμε μήνυση».

Μιλώντας για τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη στη συνεδρίαση της ομάδας του κόμματός του, ο πρόεδρος του ΜΗΡ και εταίρος της κυβέρνησης Ερντογάν είπε ότι «όσοι ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση ενορχήστρωσε την επίθεση στην οδό Ιστικλάλ λόγω των επερχόμενων εκλογών, δεν στερούνται απλώς ευπρέπειας, είναι επίσης κατάσκοποι ανάμεσά μας» και πρόσθεσε: «Η επίθεση στην οδό Ιστικλάλ ήταν μια εκρηκτική απάντηση στις επιτυχημένες διπλωματικές προσπάθειες της Τουρκίας να μεσολαβήσει για την ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, καθώς και να υπονομεύσει τη σύνοδο κορυφής της Σαμαρκάνδης».

Διαβάστε επίσης:

Πύραυλοι στην Πολωνία: Ο Ζελένσκι πίεζε Μπάιντεν και ΝΑΤΟ να κηρύξουν πόλεμο στη Ρωσία

Ερντογάν απειλεί ότι θα έρθει νύχτα στην Ελλάδα

G20: «Παράπονα» του Σι Τζινπίνγκ στον Τζάστιν Τριντό για τη διαρροή της ιδιωτικής τους συζήτησης (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06