search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:28
MENU CLOSE

Στον ΣΥΡΙΖΑ, μονά-ζυγά ο Τσίπρας βγαίνει

23.11.2022 06:00
tsipras-21-new

Είπαμε, μια διακοπή από τα οικονομικά και πολιτικά κους κους -μη φανταστείτε δηλαδή ότι τρέχει κάτι συγκλονιστικό- συνεχίζουμε σήμερα με το σχόλιο για τα… πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σηκώνει και το κλίμα, αφού έχουμε μπει φουλ στην προεκλογική περίοδο και οι αρχηγοί προεξάρχοντος του πρωθυπουργού, έχουν ξαμοληθεί στην επαρχία (περιφέρεια το λένε για πιο σικ)

Η επιδημία, η ελληνοτουρκική κρίση, η ακρίβεια, οι τηλεφωνικές υποκλοπές από την ΕΥΠ σε πολιτικό αρχηγό, το Predator να ακούει καμιά διακοσαριά άτομα, οι αποπομπές, παραιτήσεις στην κυβέρνηση και τρεισήμισι χρόνια τώρα, η βελόνα κολλημένη στις 9, 8, 7, 6, 5 μονάδες διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ.

Τι φταίει; Προφανώς δεν φταίει ο… Μητσοτάκης, ούτε τα… πετσωμένα media, ούτε οι δημοσκόποι που έχουν κάνει όλοι συνωμοσία εις βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μπορεί να φταίνε πολλά, ας πούμε όμως τα βασικά, τώρα που έχει αρχίσει η κούρσα για τις εκλογές.

Ακολουθεί μονοθεματικές ατζέντες. Πρώτα ήταν η πανδημία, μετά η ακρίβεια – εδώ βέβαια σωστά – και τώρα με τις υποκλοπές, είναι μια πάγια τακτική που βλέπεις να την ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αδυναμία να παρουσιαστεί μια νέα δυναμική ηγετική ομάδα δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα. Ένας κούκος δεν φέρνει μόνος του την άνοιξη, τουλάχιστον για πολύ καιρό. Οι εμμονές και εχθρότητες με πολλά μέσα ενημέρωσης, τα «όχι» και η άρνηση σε ό,τι γίνεται και κυρίως η έλλειψη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για το πως πρέπει να πάει η χώρα, τα επόμενα χρόνια, είναι από τα βασικά.

Στο τελευταίο θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε οργανωμένη με σχέδιο, με θεσμικές προτάσεις, με σκληρή πολιτική αντιπαράθεση, όπως έπρεπε.

Και μετά, αντί να έρθουν οι… μέλισσες, ήρθαν οι μπουρδολογίες, οι μπαταριές στον αέρα και τα σενάρια συνωμοσίας και γελοιότητας από μερίδα του φιλικού Τύπου, τα οποία είναι βέβαιο ότι λειτούργησαν υπονομευτικά.

Παρόλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μονά-ζυγά ο Τσίπρας και όπως είναι γενικά αποδεκτό, στο φίνις των εκλογικών αναμετρήσεων, παίρνει πολλούς πόντους. Ας ποντάρουν τουλάχιστον σ’ αυτόν, αφού τα περισσότερα μεγαλοστελέχη δεν μπορούν να κάνουν κάτι καλύτερο.

Διαβάστε επίσης:

Το high tech Μουντιάλ, ο Εμίρης προξενητής του Ερντογάν, τα θύματα των αγώνων και οι «σοβαροί» που άκουγαν τον Κώστα Καραμανλή

Χαμηλά (για την ώρα) η μπάλα στις υποκλοπές και τα τρία ονόματα που θα προκαλέσουν σεισμό

Και όμως, «δεν είναι μόνο η οικονομία, ηλίθιοι»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:27