search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 02:51
MENU CLOSE

Κάνιε Γουέστ: Kαι επίσημα υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία το 2024 (photos/videos)

25.11.2022 16:55
kanye_west_new

Ο ράπερ Κάνιε Γουέστ ανακοίνωσε ότι προτίθεται να είναι υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία, στις εκλογές του 2024, παρότι βρίσκεται αντιμέτωπος με διάφορα σκάνδαλα το τελευταίο διάστημα.

Ο Κάνιε Γουέστ, που έχει αλλάξει νόμιμα το όνομά του και πλέον αποκαλείται Ye, ανέβασε βίντεο με το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας στα social media, στο οποίο κυριαρχεί το μήνυμα Ye24.

Επίσης, υποστήριξε ότι έχει ζητήσει από τον Ντόναλντ Τραμπ να είναι μαζί του στον προεκλογικό στίβο ως υποψήφιος αντιπρόεδρος.

Ο Γουέστ ήταν υποψήφιος και στις προεδρικές εκλογές του 2020, αλλά η εκστρατεία του δεν πήγε καλά, αφού πήρε μόλις 70.000 ψήφους.

Η ανακοίνωση της πρόθεσης να είναι υποψήφιος για την προεδρία έγινε λίγες μέρες αφότου εθεάθη στο κλαμπ του γκολφ του Ντόναλντ Τραμπ, στο Μαρ-Α-Λάγκο, όπου συνοδευόταν από τον γνωστό για τις ακροδεξιές απόψεις του, Νικ Φουέντες.

Αναφερόμενος στην πρόταση που υποστηρίζει πως έκανε στον Τραμπ για να είναι μαζί του υποψήφιος αντιπρόεδρος, ο Γουέστ είπε πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ «ταράχτηκε».

Στο βίντεο που ανέβασε ο Κάνιε Γουέστ, με τίτλο «Απολογισμός Μαρ-Α-Λάγκο», αναφέρει: «Ο Τραμπ άρχισε να ουρλιάζει απευθυνόμενος σε μένα, λέγοντάς μου ότι θα χάσω. Έχει δουλέψει ποτέ του για κάποιον άλλο;».

Υποψηφιότητα εν μέσω θύελλας

Η προεκλογική εκστρατεία του Γουέστ αρχίζει εν μέσω μιας σειράς σκανδάλων που έχουν πλήξει την δημόσια εικόνα του.

Ο Γουέστ βρέθηκε στο στόχαστρο έντονης κριτικής όταν εμφανίστηκε στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού με μπλουζάκι που έγραφε «Οι ζωές των λευκών έχουν σημασία» -μία φράση την οποία έχουν υιοθετήσει οι λευκοί ρατσιστές από το 2015, για απαντήσουν στο κίνημα κατά του ρατσισμού με το σύνθημα «Οι Ζωές των Μαύρων Έχουν Σημασία».

Ο Γουέστ υποστήριξε πως όσοι τον επέκριναν είχαν πληρωθεί από ένα μυστικό ταμείο εβραίων, θέση που αποτελεί πάγια άποψη όσων ασπάζονται τον αντισημιτισμό. Ο Γουέστ συνέχισε να κάνει αντισημιτικά σχόλια στα social media και σε τηλεοπτικές εμφανίσεις, με συνέπεια να ακυρωθούν τα συμβόλαιά του με μια σειρά εταιριών, μεταξύ των οποίων οι Gap, Adidas και Balenciaga.

Ο ράπερ υποστήριξε ότι από την ακύρωση των συμβολαίων έχασε «δύο δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα».

Αυτή την εβδομάδα το περιοδικό Rolling Stone έγραψε ότι ο Γουέστ χρησιμοποίησε «πορνό, μπούλινγκ και παιχνίδια εξουσίας» για να δημιουργήσει «τοξικό περιβάλλον» μεταξύ των υπαλλήλων της Adidas που δούλευαν για το πρότζεκτ με τα παπούτσια που φέρουν το σήμα «Yeezy», που αναφέρεται στο όνομά του. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι σχετικές καταγγελίες ερευνώνται.

Όταν ο Γουέστ ήταν υποψήφιος για την προεδρία του 2020, άργησε να μπει στην κούρσα, με συνέπεια να μην έχει ψηφοδέλτια σε τουλάχιστον έξι πολιτείες. Έκανε μόνο μία προεκλογική συγκέντρωση, όπου ξέσπασε σε δάκρια αναφερόμενος στο θέμα της άμβλωσης και χρηματοδότησε δύο τηλεοπτικά διαφημιστικά σποτ.

Ο ρόλος του Μάιλο Γιαννόπουλος

Για την φετινή προεκλογική εκστρατεία του, ο Κάνιε Γουέστ είπε πως ανέθεσε την συνολική ευθύνη στον ακροδεξιό σχολιαστή Μάιλο Γιαννόπουλος, που ήταν αρχισυντάκτης στο ακροδεξιό έντυπο Breitbart.

Ο Μάιλο Γιαννόπουλος είχε βρεθεί στο στόχαστρο των συντηρητικών όταν δημοσιεύτηκε ένα βίντεο, το 2017, στο οποίο έκανε  κάποιο σχόλιο που θεωρήθηκε ως «συγχωροχάρτι» για τους παιδόφιλους. Ο Γιαννόπουλος είχε υποστηρίξει τότε ότι έκανε κακό χιούμορ και προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις εκφράζοντας αποτροπιασμό για την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Διαβάστε επίσης:

Black Friday στη «σκιά» της κρίσης στην Ευρώπη

Σούπερ – παππούς, επί 68 χρόνια θαμώνας της ίδιας παμπ επικρίνει τις αυξήσεις των τιμών

Ουκρανία: Ο «στρατηγός Χειμώνας» εναντίον του «Στρατηγού Κρυοπάγημα» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 01:44