search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:39
MENU CLOSE

Κιβωτός του Κόσμου: Φύλλο και φτερό όλες οι δομές – Βρέθηκε όπλο και τιμολόγια στα σκουπίδια – Στο μικροσκόπιο των Αρχών 15 άτομα (Photos/Video)

25.11.2022 17:59
kivotos new

Ελεύθερη με προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε η υπεύθυνη της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα, η οποία είχε συλληφθεί για οπλοκατοχή ως υπεύθυνη της δομής, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη σημερινή έρευνα η υπάλληλος ενημέρωσε τις Αρχές ότι υπάρχει μέσα στη δομή ένα περίστροφο. Οπως υποστήριξε, το περίστροφο βρέθηκε εντός της δομής κατά τις εργασίες καθαρισμού για την έναρξη λειτουργίας της πριν 2 χρόνια. Από τότε το όπλο βρισκόταν, όπως είπε, κλειδωμένο σε ένα συρτάρι. 

H διοικητική υπάλληλος συνελήφθη, αλλά, σύμφωνα με την Αστυνομία, αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την υπάλληλο για παράνομη οπλοκατοχή. Η συγκεκριμένη υπάλληλος μαζί με μία ακόμα συνάδελφό της είχαν προσαχθεί κατά τη σημερινή έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν στοιχεία και κατέσχεσαν οικονομικά βιβλία, τα οποία θα αξιοποιηθούν από τον αρμόδιο εισαγγελά για τη διερεύνηση της οικονομικής οικονομικής διαχείρισης της Κιβωτού του Κόσμου.

Πεταμένα στα σκουπίδια τιμολόγια και αποδείξεις

Πεταμένα τιμολόγια και αποδείξεις βρέθηκαν σε κάδους απορριμάτων έξω από τη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα. Ανάλογα ευρήματα είχαν εντοπιστεί και στη δομή της Χίου, γεγονός, που δείχνει τον πανικό των υπευθύνων, μετά τις ραγδαίες αποκαλύψεις το τελευταίο διάστημα.

Η έφοδος στη δομή της Καλαμάτας έγινε λίγο μετά τις 10 το πρωί από κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας, συνοδευόμενοι από συναδέλφους τους της Ασφάλειας Καλαμάτας. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως η δομή φιλοξενίας στην Καλαμάτα είναι χωρίς άδεια λειτουργίας.

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή Live News παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις του δήμου Καλαμάτας και της περιφέρειας Πελοποννήσου προς την οργάνωση, απ’ ό,τι φαίνεται κανένας αρμόδιος δεν ασχολήθηκε προκειμένου να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας της εν λόγω δομής.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη έρευνα έγινε την Πέμπτη (24/11) και στη δομή της Κιβωτός του Κόσμου στη Χίο από κλιμάκιο αστυνομικών της τοπικής υποδιεύθυνσης ασφαλείας.

Η έρευνα έγινε μετά από σχετική εντολή της οικονομικής αστυνομίας, στο πλαίσιο ελέγχου των οικονομικών της Κιβωτού του Κόσμου.

Τέλος, σε πλήρη εξέλιξη είναι και η έρευνα για τα οικονομικά της ΜΚΟ για πιθανή τέλεση αξιόποινων αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως απάτη και «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος.

«Φύλλο και φτερό» όλες οι δομές

Σε όλες τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου και σε 15 άτομα που διοικούσαν την οργάνωση εστιάζεται η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Οικονομική Αστυνομία.

Όπως ανέφερε στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι έρευνες στις περιφερειακές δομές της ΜΚΟ πραγματοποιούνται από τις τοπικές υπηρεσίες Ασφάλειας, μετά από παραγγελία της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία περνάει από «ψιλό κόσκινο» όλα τα οικονομικά, προκειμένου να συγκεντρωθούν τυχόν τιμολόγια και παραστατικά, που θα βοηθήσουν να πέσει άπλετο φως στην οικονομική δραστηριότητα της «Κιβωτού», σε βάθος τουλάχιστον πενταετίας.

Διαβάστε επίσης:

Καλάθι του νοικοκυριού: Τα νέα προϊόντα που προστίθενται για τους διαβητικούς

Σοβαρές αποκαλύψεις σε δομή ΑμεΑ: «Έθαψαν» περιστατικό θανάτου – Σωρεία παραβάσεων και ανεπαρκειών

Πυρά κατά Τζαβάρα από Ντογιάκο και Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας για τις δηλώσεις του περί εισαγγελέων που «κλώθουν»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:39