search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 12:13
MENU CLOSE

Όταν ο Πέτσας ντύνεται… Κένεντι

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2257
24/11/2022
27.11.2022 13:07
Stelios Petsas_new

Την ιστορική φράση του Τζον Κένεντι από την ομιλία του 1961 στην Ουάσιγκτον αμέσως μετά την εκλογή του θέλησε να παραφράσει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων).

«Αμερικανοί συμπολίτες μου: μην αναρωτιέστε τι μπορεί να κάνει η χώρα σας για εσάς, αναρωτηθείτε τι μπορείτε να κάνετε εσείς για τη χώρα σας» ανέφερε ο 35ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, τον οποίο ο Στέλιος Πέτσας θεώρησε καλό να αξιοποιήσει στην προεκλογική του εκστρατεία ζητώντας ουσιαστικά από τους γαλάζιους δημάρχους να φέρουν ψήφους στη Ν.Δ.

Ιδού ολόκληρη η ιστορική ρήση Πέτσα: «Είναι μια χρονιά εκλογών το 2023, νομίζω ότι η κυβέρνηση έκανε πολλά πράγματα για να σταθεί δίπλα σας. Πιστεύω το αναγνωρίζετε βλέποντας και τις τοποθετήσεις. Να έχετε στο μυαλό σας ποια κυβέρνηση μπορεί να κάνει πράξει το μότο του συνεδρίου “Ισχυρή αυτοδιοίκηση για μια καλύτερη Ελλάδα». Και στο τέλος να αναρωτηθείτε όχι τι έκανε η κυβέρνηση για σας, αλλά τι θα κάνετε εσείς για την κυβέρνηση του τόπου».

Τώρα δεν ξέρουμε αν πέτυχε να κλέψει κάτι από την αίγλη του Αμερικανού Προέδρου ώστε να περάσει το μήνυμα με το ανάλογο κύρος και πειθώ ή απλώς προκάλεσε γέλια…

Διαβάστε επίσης:

Όσο και να το λιβανίζουν, το «καλάθι» δεν έλυσε το πρόβλημα

Τι γύρευε τελικά ο Διαματάρης στο Μαξίμου;

Το γραφείο και το διαβατήριο της Ούρσουλα, ο Τσίπρας και ο Σχοινάς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 12:05