search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:31
MENU CLOSE

Πέτρος Τατσόπουλος: «Ήμουν σε ίδρυμα τα πρώτα 3-4 χρόνια της ζωής μου»

27.11.2022 17:57
tatsopoulos

Για την προσωπική του εμπειρία από τον κόσμο των ιδρυμάτων και για το πόσο τον επηρέασε μίλησε ο Πέτρος Τατσόπουλος στον ΣΚΑΙ.

«Εγώ ήμουν μόνο στα πρώτα 3-4 χρόνια της ζωής μου σε ίδρυμα, οπότε δεν έχω αναμνήσεις. Οι αδερφές μου όμως έμειναν 12 χρόνια, από τα 6 ως τα 18 τους και φυσικά καθορίστηκαν από αυτό που λέμε ιδρυματισμός… Συμπληρωματικά είχα και την εμπειρία ως ασκούμενος κοινωνικός λειτουργός να δουλέψω στο Ίδρυμα Αγωγής Αρρένων στον Κορυδαλλό και από εκεί είχα εμπειρίες των παιδιών που μου έλεγαν τι συνέβαινε όταν φεύγαμε οι κοινωνικοί λειτουργοί, δηλαδή από το απόγευμα και τις νυχτερινές ώρες», εξήγησε ο συγγραφέας στην εκπομπή «Οι Δεκατιανοί».

«Οι τοίχοι δεν έχουν αυτιά να ακούσουν τι συμβαίνει, δεν έχουν μάτια να δούνε τι συμβαίνει μέσα στα ιδρύματα. Ακόμα κι αν είχαν αυτιά και μάτια, δεν έχουν γλώσσα για να μας το πουν. Τα εμπόδια που πρέπει να προσπεράσει ένα παιδί για να φτάσει να ακουστεί η φωνή του έξω από το ίδρυμα είναι τεράστια και τα περισσότερα παιδιά δεν μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία» ανέφερε, μιλώντας όχι μόνο για την «Κιβωτό του Κόσμου», αλλά για όλα τα ιδρύματα στα οποία η κακοποίηση μπορεί να φτάσει έως το 70% σύμφωνα με τα στατιστικά.

«Όσο η δομή είναι στεγανή, δεν μπορεί κανένας απ’ έξω να δει τι πραγματικά συμβαίνει εκεί μέσα. Η στεγανότητα πρέπει να σπάσει. Το ότι αντικαταστάθηκε το ΔΣ ήταν ένα τεράστιο βήμα για να ανοίξουν τα στόματα. Στον θύτη μου θα πάω και θα κάνω την καταγγελία μου; Ή σε αυτόν που διόρισε ο θύτης μου;», καταγγέλλει ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία – Πότε αναμένονται τα πρώτα χιόνια στην Αττική

Εύβοια: Χαμός σε ματς τοπικού πρωταθλήματος – Οπαδοί επιτέθηκαν σε παίκτες, στο νοσοκομείο ένας ποδοσφαιριστής

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Αίσιο τέλος για την 13χρονη που είχε απαχθεί στο Μεταξουργείο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:28