search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 23:05
MENU CLOSE

Attica TV: Στην τελική ευθεία επανεκκίνησης με νέο πρόγραμμα – Στον «αέρα» σε περίπου 10 ημέρες

01.12.2022 10:35
attica_tv_new

Στις 12 Δεκεμβρίου έχει προσδιοριστεί το επαναλανσάρισμα του περιφερειακής εμβέλειας καναλιού AtticaTV, σύμφωνα με το σχέδιο του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος βάσει του οποίου ο σταθμός θα παρουσιάσει το νέο προφιλ του και το νέο στίγμα του, μια εβδομάδα έπειτα το επαναλανσάρισμα του ομόσταβλου Action24 (5/12).

Το κανάλι θα έχει προοδευτικό, πολυφωνικό πρόσημο «που θα σέβεται την ειδηση και δεν θα αποσιωπά ούτε θα συσκοτίζει», σημειώνουν δημοσιογραφικοί κύκλοι περι το κανάλι το οποίο, όπως έχει  και άλλη φορά ενημερώσει το topontiki.gr, στήνει ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαχαίρας με τον δημοσιογράφο Βασίλη Θωμόπουλο να έχει την ευθύνη του δελτίου ειδήσεων.

Το «πνεύμα» του καναλιού που περιέγραψαν οι δημοσιογραφικοί κύκλοι δηλώνει και το σλόγκαν του «AtticaTV, όσα δεν λένε οι άλλοι».

Ζωντανό πρόγραμμα αρχικά από νωρίς το απόγευμα

Ο σταθμός θα εκπέμπει πρόγραμμα σε καθημερινή βάση με πρωτογενές ενημερωτικό περιεχόμενο από το απόγευμα και θα ολοκληρώνεται μετά τα μεσάνυχτα έως το τέλος του χρόνου. «Θα είναι ένα συμπαγές ενημερωτικό πρόγραμμα με εκπομπές και δελτία ειδήσεων, τουλάχιστον Δευτέρα με Παρασκευή», λένε τηλεοπτικοί κύκλοι που είναι σε θέση να γνωρίζουν.

Το ζωντανό πρόγραμμα θα αρχίζει στις 17.00 και μέχρι τις 19.00 θα είναι στον αέρα εκπομπή ιδιότυπης ενημέρωσης με νεανικό πρόσημο που όμως θα έχει και κλασικά ειδησεογραφικά χαρακτηριστικά την οποία θα παρουσιάζουν οι Αλέξανδρος ΚλώσσαςΕυαγγελία Βόσνου. Στο επόμενο δίωρο (19.00- 21.00) μπροστά από τις κάμερες για την ενημέρωση στο πολιτικοκοινωνικό τοπίο θα είναι οι Γιώργος Χουδαλάκης και Βούλα Κεχαγιά.

Το βασικό δελτίο ειδήσεων (διάρκειας μιας ώρας)  θα βγαίνει στο AtticaTV στις 21.00 και θα τα παρουσιάζει πρόσωπο- έκπληξη. Τα επιτελικά στελέχη του σταθμού επιθυμούν, όπως τονίζεται από πηγές περί το κανάλι, «ότι επιδίωξη είναι να στρέφονται οι τηλεθεατές στο AtticaTV για το περιεχόμενο ενημέρωσης πρωτίστως».

Στο διάστημα 22.00- 00.30 θα είναι Δευτέρα με Παρασκευή πολιτικό τοκ σόου χωρίς κορώνες και αντιπαραθέσεις προσκεκλημένων, αλλά με πολλές θεματικές, ρεπορτάζ και αποκαλυπτικές ειδήσεις που θα παρουσιάζουν οι Νίκος ΠαναγιωτόπουλοςΒασίλης Σκουρής.

Οι επικεφαλής του καναλιού, επίσης, επενδύουν και στη συνεργασία του πολιτικού επιστήμονα – καθηγητή πανεπιστημίου (στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας)-συγγραφέα Νίκο Μαραντζίδη, ο οποίος θα αναλύει και θα σχολιάζει την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα.

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου διατηρεί τον ενημερωτικό προσανατολισμό αλλά με  πιο ανάλαφρα χαρακτηριστικά. Θα περιλαμβάνει εκπομπή «με ρεπορτάζ δρόμου», εκπομπή με κοινωνικές έρευνες, ντοκιμαντέρ, αθλητική ενημέρωση, εκπομπή για τον πολυεπίπεδο τομέα του Πολιτισμού, επιλεγμένη ψυχαγωγία -όπως τονίζεται- εναρμονισμένη με τη φιλοσοφία του σταθμού και μέσα από ξένες ταινίες και σειρές.

Ανάπτυξη από το 2023

Το AtticaTV θα καλύπτει την ειδησεογραφία με μία ομάδα τουλάχιστον 20 δημοσιογράφων σχεδόν όλων των ειδικοτήτων (ελεύθερο, πολιτικό, οικονομικό- επιχειρηματικό, περιβάλλον, υγείας, διεθνές, αθλητικό, αστυνομικό-δικαστικό).

Με το «πέρασμα» στο νέο έτος θα τεθεί σε υλοποίηση η δεύτερη φάση του αναπτυξιακού σχεδίου του σταθμού σύμφωνα με την οποία το πρόγραμμα του θα αρχίζει από νωρίτερα, με πρωινή ενημερωτική ζώνη και βγάζοντας στον αέρα και μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων.

Το AtticaTV θα εκπέμπει το νέο πρόγραμμα του από τις γνωστές συχνότητες περιφερειακής εμβέλειας, το διαδίκτυο (αν και νωρίς το πρωί της Πέμπτης 1ης Δεκεμβρίου ήταν εκτός λειτουργίας) και σύντομα θα «ανέβει» στις συνδρομητικές δορυφορικές πλατφόρμες CosmoteTV και Nova.

Διαβάστε επίσης:

Gerald «Jerry» Lawson: Η Google τιμά με Doodle τον «πατέρα» του σύγχρονου gaming (Video)

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου

Χορός δισ. δολαρίων στις ιντερνετικές πλατφόρμες έως το 2028

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 22:56