search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 15:50
MENU CLOSE

Οικονόμου για τράπεζες: Όχι σε έκτακτη εισφορά, αποφάσεις σε δύο εβδομάδες

05.12.2022 13:59
OIKONOMOUGIANNIS_new

Στον συνεχιζόμενο διάλογο της κυβέρνησης με τις τράπεζες παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με το ζήτημα της αύξησης των επιτοκίων στα δάνεια, αλλά και των πιέσεων της κυβέρνησης, ώστε να αποτραπεί νέα γενιά «κόκκινων» δανειοληπτών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση στην παρούσα φάση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς στις τράπεζες, ωστόσο, υπογράμμισε ότι ο διάλογος με την κυβέρνηση συνεχίζεται -παρέπεμψε, μάλιστα, σε αποφάσεις τις επόμενες δύο εβδομάδες- και τόνισε ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουν ώστε να μην δημιουργηθεί νέα γενιά «κόκκινων» δανείων.

Στο ίδιο πλαίσιο, επισήμανε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να συνδράμουν και στην αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών του χρηματοπιστωτικού συστήματος, όπως τα επιτόκια των καταθέσεων ή κάποιες προμήθειες, τονίζοντας ότι τα ιδρύματα έχουν τη δυνατότητα αυτή, αλλά και σημειώνοντας ότι οι τράπεζες δεν λειτουργούν εν κενώ, προφανώς αναφερόμενος στις αποφάσεις της ΕΚΤ και την πολιτική που ακολουθεί προκειμένου να αντιμετωπίσει των πληθωρισμό.

Για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

Όσον αφορά στη νέα σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στις 13 Δεκεμβρίου, προκειμένου να συζητήσουν εκ νέου το ζήτημα της επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, ο Γ. Οικονόμου σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να πιέζει στην κατεύθυνση της λήψης απόφασης στο πλαίσιο που η ίδια και άλλες χώρες-μέλη έχουν θέσει, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει κατηγορηματικά ότι το θέμα δεν θα πάει ξανά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 15ης Δεκεμβρίου.

Για επίσκεψη Τσίπρα σε Ντογιάκο

Όσον αφορά στο θέμα των παρακολουθήσεων και με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού «καλωσόρισε» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στη έκφραση εμπιστοσύνης στη δικαιοσύνη, επανέλαβε ότι υπάρχει ανοιχτή δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης και ότι η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της ότι πρέπει να μη μείνει καμία σκιά, αν και σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρεί σε μηνύσεις, αρκέστηκε να επαναλάβει ότι υπάρχει έρευνα της δικαιοσύνης.

Για εκλογές

Τέλος, όσον αφορά στο ζήτημα του χρόνου των εκλογών και τις εκκλήσεις, τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από ΜΜΕ να οριστεί ο χρόνος τους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα πραγματοποιηθούν, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση, στο τέλος ή κοντά στο τέλος της τετραετίας, χωρίς ωστόσο, να μιλήσει για ακριβή χρόνο διεξαγωγής τους.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου για Τσίπρα: Εθνικά επιζήμιος ο υπαινιγμός ότι ο πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Τσίπρας: Η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την εθνική μας ασφάλεια (video)

ΠΑΣΟΚ: Εκλογικός στόχος οι νέοι και οι αναποφάσιστοι – Η στρατηγική Ανδρουλάκη απέναντι σε Μητσοτάκη και Τσίπρα 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 15:45