search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:05
MENU CLOSE

Μητσοτάκης από Τρίπολη: «Μποναμάς» για ένστολους και επαγγελματίες, επίθεση στον Τσίπρα (Video)

05.12.2022 21:21
mitsotakis-tripoli-12-new (2)

«Ανεβάζει» στροφές, όσον αφορά στην προεκλογική προετοιμασία, ο πρωθυπουργός, ο οποίος από την Τρίπολη, όπου περιόδευσε, ανακοίνωσε «μποναμάδες» για δύο τάξεις στις οποίες η ΝΔ θεωρείται ότι έχει προνομιακή σχέση.

Εφάπαξ ενίσχυση και «πάγωμα» του πλαφόν

Το πρώτο «δώρο» αφορά στους ένστολους και το δεύτερο τους επαγγελματίες, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια ομιλίας του από την αρκαδική πρωτεύουσα, σημείωσε ότι «θα ανακοινώσω δυο κεντρικές αποφάσεις. Πρώτον, με βάση μεγάλες δυσκολίες της αγοράς διατηρείται για ένα χρόνο ακόμα το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις. Δεύτερον, με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ένστολους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού. Όλο το προσωπικό θα λάβει το Δεκέμβριο και 600 ευρώ ανά υπάλληλο».

Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε ότι «ήταν υποχρέωσή μας να αυξήσουμε τις αποδοχές των γιατρών. Όλες οι αυξήσεις θα είναι αναδρομικές και από τον Ιανουάριο θα υπάρξει νέα προσαύξηση των επιδομάτων. Δώσαμε τη δυνατότητα οι γιατροί πλήρους απασχόλησης να μπορούν να λειτουργούν και ως ιδιώτες. Τιμώ τους γιατρούς του ΕΣΥ, ειδικά αυτούς που ανθίστανται στον πειρασμό να μετακινηθούν στον ιδιωτικό τομέα. Χωρίς τέτοια απόφαση θα χάναμε γιατρούς στο ΕΣΥ», ενώ όσον αφορά στις αυξήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας, είπε ότι «βεβαιώθηκαν 373,5 εκατ. από τους παραγωγούς ρεύματος για να επιδοτήσουν λογαριασμούς καταναλωτών».

Και βέβαια δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «την 1η Μαίου θα αυξηθεί για 3η φορά ο κατώτατος μισθός. Καταργούμε από 1η Ιανουαρίου οριστικά και για όλους τους Έλληνες την εισφορά αλληλεγγύης και προχωράμε ύστερα από 10 χρόνια σε αύξηση κοντά στο 8% στις αποδοχές 2,5 εκ. συνταξιούχων. Περίπου ένας στους δύο θα έχουν κέρδος ουσιαστικά μία πρόσθετη σύνταξη. Ενισχύουμε για τις γιορτές, στις 20 Δεκεμβρίου, 2.300.000 συμπολίτες με ειδικό επίδομα 250 ευρώ και γιατρούς του ΕΣΥ με αύξηση μισθού».

«Μετωπική» στον ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, απαντώντας στην κίνηση Τσίπρα να επισκεφθεί τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου –αλλά και προετοιμάζοντας τη «σύγκρουση κορυφής» που αναμένεται στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ και την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «ο κ. Τσίπρας πήγε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να εμπλέξει ακόμα και το στράτευμα στα σενάρια περί δήθεν υποκλοπών. Ζήτησε σεβασμό στις Ένοπλες Δυνάμεις αυτός που είπε όχι στις αμυντικές δαπάνες και τις μεγάλες συμφωνίες. Έλεος πια με την υποκρισία».

Συνεχίζοντας την επίθεση, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η δικαιοσύνη «θα κάνει τη δουλειά της και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Δεν μπορούν στο μεταξύ όλα να γίνονται εργαλεία στο όνομα κάθε πρόσκαιρου κομματικού συμφέροντος. Η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί παιχνίδια με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν θα δεχθούμε μαθήματα από αυτούς που είναι η θλιβερή εξαίρεση τα εθνικά μέτωπα. Έχουμε αξιωματική αντιπολίτευση που λέει όχι σε όλα, την οποία θα προτιμούσε στην εξουσία ο κ. Ερντογάν, αλλά έχει εμένα απέναντί του».

Σε πολύ υψηλούς τόνους, δε, είπε ότι «υπάρχει χάσμα που μας χωρίζει και στην οικονομία. Ποια σχέση έχει αυτός που έκλεισε τις τράπεζες με εκείνον που έφερε νέες δουλειές. Ένα κόμμα που επιμένει στο σύνθημα “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν” και μια παράταξη που ζητά ανάπτυξη για όλους. Ή δεύτερη φορά στη συμφορά ή δεύτερη εντολή στην προκοπή», επαναλαμβάνοντας το σύνθημα που αναμένεται να κυριαρχήσει το επόμενο διάστημα και μέχρι να στηθούν οι κάλπες.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας από Φλώρινα: Κρατική αισχροκέρδεια η διατήρηση ΦΠΑ και ΕΦΚ με τέτοια ακρίβεια

Παναγιωτόπουλος: «Σε διαδικασία παράδοσης η δεύτερη εξάδα των μαχητικών Rafale» (videos)

Σπίρτζης: Κύριε Θεοδωρικάκο, μαζέψτε επιτέλους τους ανεκπαίδευτους «σερίφηδες»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:03