search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 05:52
MENU CLOSE

Γερμανία: Ποιος είναι ο ακροδεξιός «πρίγκιπας» που ήθελε να κάνει πραξικόπημα (Photos)

07.12.2022 17:44
henry germany

Ανησυχία προκαλεί η εξάρθρωση μιας οργάνωσης στη Γερμανία, η οποία λειτουργώντας σαν τους QAnon στις ΗΠΑ, βασισμένοι σε πλαστές ιστορίες και θεωρίες συνωμοσίας, ήθελαν να επιβάλλουν πραξικόπημα και επαναφορά της μοναρχίας.

Κεντρικό πρόσωπο αυτής της οργάνωσης είναι ο 71χρονος Γερμανός αριστοκράτης, πρίγκιπας Ερρίκος 13ος του Ρόις, ο οποίος κατάγεται από τον Οίκο του Ρόις.

Οι συνωμότες σκόπευαν να τον εγκαταστήσουν ως αρχηγό ενώ τον πρώην βουλευτή της Μπούντεσταγκ, μέλους του ακροδεξιού AfD ως υπουργό Δικαιοσύνης.

O Οίκος του Ρόις ωστόσο, φαίνεται να κρατά αποστάσεις από τον «πρίγκιπα». Κάνει λόγο για έναν ηλικιωμένο σε σύγχυση που είχε εξαπατηθεί από θεωρίες συνωμοσίας.

Ο Ερρίκος 13ος του Ρόις γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1951.

Εργάστηκε ως επιχειρηματίας ακινήτων από τη Φρανκφούρτη – παντρεύτηκε μια Ιρανή, τη Susan Doukht Jalali – η οποία τώρα ονομάζεται πριγκίπισσα Susan Reuss.

Ο Οίκος του Ρόις ιδρύθηκε στα τέλη του 12ου αιώνα και οι ηγεμόνες ονόμασαν κάθε έναν από τους άρρενες γιους τους Ερρίκο – φόρο τιμής στον αυτοκράτορα της Αγίας Ρώμης Ερρίκο ΣΤ’ που τους απένειμε τους τίτλους και τα κτήματά τους.

Σε κάθε Ερρίκο δόθηκε ένας αριθμός μετά το όνομά του που πήγαινε από το 1 στο 100 και στη συνέχεια ξεκίνησε ξανά από την αρχή.

Οι απόγονοι του Ρόις κυβέρνησαν τις ιστορικές πολιτείες του Reuss για εκατοντάδες χρόνια μέχρι το 1918, όταν κατέρρευσε η γερμανική αυτοκρατορία.

Ο Ερρίκος ο 13ος απορρίπτει το σύγχρονο γερμανικό κράτος και θέλει να το αντικαταστήσει με την παλιά Γερμανική Αυτοκρατορία, που σχηματίστηκε το 1871 και κατέρρευσε στο τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Μάλιστα, οι φερόμενοι ως συνωμότες σε αυτήν την υπόθεση είχαν εκπονήσει σχέδια για να κυβερνήσουν τη χώρα, πιστεύοντας ότι θα μπορούσαν να επιτύχουν το πραξικόπημα τους με «στρατιωτικά μέσα και βία κατά των εκπροσώπων του κράτους», μεταξύ άλλων και μέσω δολοφονιών και τρομοκρατικών επιθέσεων, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Διαβάστε επίσης:

Μέρκελ: Δεν μετανιώνει για τον Nord Stream 2 αλλά παραδέχεται… κάποια λάθη απέναντι στον Πούτιν

Ζελένσκι: «Πρόσωπο της χρονιάς» για το περιοδικό Time

Αν Χες: Δεν είχε καταναλώσει ναρκωτικά ή αλκοόλ πριν το δυστύχημα – Ποια ήταν η πραγματική αιτία θανάτου της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 02:05