search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:23
MENU CLOSE

Νέα επεισόδια με Ρομά σε Μέγαρα και Θεσσαλονίκη – Ένταση σε Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη και Πατρών-Πύργου

07.12.2022 20:34
roma2_new

Νέος γύρος επεισοδίων από τους Ρομά που διαμαρτύρονται για τον τραυματισμό του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από τον πυροβολισμό αστυνομικού, κατά την διάρκεια καταδίωξης.

Επεισόδια σημειώθηκαν στον Ασπρόπυργο, καθώς οι Ρομά έβαλαν δεκάδες φωτιές κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή, με αποτέλεσμα λόγω του καπνού να παρατηρηθούν καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train:

«Eξαιτίας φωτιάς κοντά στις γραμμές στην περιοχή του Ασπροπύργου, με εντολή της πυροσβεστικής η αμαξοστοιχία 1327 σταμάτησε στον σταθμό των Α. Λιοσίων και η αμαξοστοιχία 1326 στον σταθμό του Ασπροπύργου. Αναμένονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια του προαστιακού».

Επεισόδια και στα Μέγαρα

Επεισόδια σημειώθηκαν και στα Μέγαρα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα στην Εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου από το 39ο έως το 42ο χλμ, στην περιοχή των Μεγάρων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. οι Ρομά είχαν πετάξει διάφορα αντικείμενα στο οδόστρωμα κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας τους και χρειάστηκε ειδικό συνεργείο καθαρισμού για να τα απομακρύνει.

Ένταση και στο Αγρίνιο

Κλίμα έντασης επικράτησε και στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, στο Αγρίνιο, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 50 άτομα, για τον τραυματισμό του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από τον πυροβολισμό αστυνομικού.

Μετά την αποχώρηση, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν τις φωτιές που είχαν βάλει οι διαμαρτυρόμενοι σε κάδους απορριμμάτων και λάστιχα, ενώ δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Αγίου Δημητρίου.

Μεσσηνία

Ανάλογη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στην περιοχή Αριοχώρι Μεσσηνίας, όπου δεκάδες άτομα απέκλεισαν την παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας – Τρίπολης και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα. Οι συγκεντρωμένοι έχουν αποχωρήσει από την περιοχή και πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Επεισόδια από Ρομά στη Χαλκηδόνα

Νέος γύρος επεισοδίων και στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, καθώς Ρομά έστησαν οδοφράγματα στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το GrTimes, ομάδα περίπου 20 ατόμων έκλεισαν την Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών Θεσσαλονίκης από τη Χαλκηδόνα προς Αλεξάνδρεια, έκαψαν λάστιχα και πέταξαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/12).

Χθες στο ίδιο σημείο, όπως και σε άλλα δυτικά και ανατολικά προάστια της πόλης σημειώθηκαν παρόμοια περιστατικά που διήρκεσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μπλόκο και στην Πατρών – Πύργου

Επεισόδια από τους Ρομά και στο δίκτυο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων της δυτικής Ελλάδας και στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου.

Σύμφωνα με το tempo24 λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ, ομάδα Ρομά, περίπου 30 ατόμων, απέκλεισε την νέα εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος των Βραχνέικων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άναψαν φωτιές καίγοντας λάστιχα και κάδους απορριμμάτων. Στο σημείο βρέθηκε δύναμη της Αστυνομίας, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω κόμβου Οβρυάς. Νωρίτερα, περίπου στις 20.00 το βράδυ, οι Ρομά βρέθηκαν στην Παραλία Πατρών με διάθεση να κλείσουν το δρόμο και πιθανότατα να βάλουν και φωτιά σε λάστιχα, όμως η εμφάνιση των αστυνομικών ματαίωσε τα σχέδιά τους.

Μάλιστα τα λάστιχα απομακρύνθηκαν από την περιοχή για κάθε ενδεχόμενο…

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Από ανθρώπινο λάθος η έκρηξη του λέβητα λέει ο πρόεδρος των συντηρητών (Video) 

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Μήνυση του ιατροδικαστή Καρακούκη κατά Κούγια για την αμφισβήτηση της επιστημονικής του επάρκειας

Κουφοντίνας: Δικαιώθηκε από το ΑΕΔ για την μεταγωγή στις φυλακές Δομοκού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:23