search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:30
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: «Πυρά» ΟΕΝΓΕ για την μη έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος για τον 16χρονο

07.12.2022 16:02
ippokrateio-thessaloniki

Ενστάσεις εκφράζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια καταδίωξης αφού δεν πλήρωσε το πετρέλαιο που έβαλε στο αγροτικό του.

Όπως επισημαίνει η ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «η έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος σε κάθε περίπτωση είναι ευθύνη του (εκάστοτε) διοικητή του νοσοκομείου. Ευθύνη των γιατρών είναι η ενημέρωση των συγγενών του ασθενούς».

«Είναι απαράδεκτη η στάση του διοικητή του “Ιπποκράτειου” Θεσσαλονίκης να μην εκδίδει ανακοινωθέν για την κατάσταση του 16χρονου θύματος δολοφονικής αστυνομικής βίας, εφόσον έχει τη σχετική άδεια από τους συγγενείς του ασθενούς» τονίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

«Για την δημόσια συζήτηση περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου στο «Ιπποκράτειο»

Η έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος σε κάθε περίπτωση είναι ευθύνη του (εκάστοτε) διοικητή του νοσοκομείου. Ευθύνη των γιατρών είναι η ενημέρωση των συγγενών του ασθενούς.

Είναι απαράδεκτη η στάση του διοικητή του «Ιπποκράτειου» Θεσσαλονίκης να μην εκδίδει ανακοινωθέν για την κατάσταση του 16χρονου θύματος δολοφονικής αστυνομικής βίας, εφόσον έχει τη σχετική άδεια από τους συγγενείς του ασθενούς».

Ο 16χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στον 16χρονο την Τρίτη, προέκυψε ότι φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις οι οποίες προέρχονται από τραύμα από σφαίρα από πυροβόλο όπλο. Κατά την εξέταση στον 16χρονο, διαπιστώθηκε μόνο πύλη εισόδου της σφαίρας, για την οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί και έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Σημειώνεται ότι ο ιατροδικαστής ορίστηκε από την Εισαγγελία, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθούν τα αποτέλεσμα στην Αστυνομία, προκειμένου να ενταχθούν στη δικογραφία.

Διαβάστε επίσης:

Ένταση στον καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι

Ζακ Κωστόπουλος: Ελεύθερος μέχρι το Εφετείο παραμένει ο μεσίτης

Θεσσαλονίκη: «Ζητάμε μόνο δικαιοσύνη» λένε οι γονείς του 16χρονου – Απόπειρα συγκάλυψης από την ΕΛΑΣ, καταγγέλλει ο δικηγόρος τους (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:24