search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:26
MENU CLOSE

Οικονόμου για τις αντιδράσεις των Ρομά: Καμία ανοχή σε πράξεις βίας απέναντι σε όργανα της τάξης

08.12.2022 12:47
roma2_new

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κλήθηκε, στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, να σχολιάσει τις αντιδράσεις των Ρομά για τον πυροβολισμό του 16χρονου από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη.

Ανέφερε για το θέμα ότι «η ελληνική δικαιοσύνη, με την ουσιαστική στήριξη όλων των κρατικών αρχών διερευνά πλήρως το τραγικό περιστατικό με τον τραυματισμό του και σύντομα θα έχουμε πλήρη εικόνα για να αποδωθούν εκεί που υπάρχουν -αν υπάρχουν- οι ευθύνες.

Όμως, το γεγονός αυτό δεν δικαιολογεί σε κάμία περίπτωση πράξεις βίας και ανομίας στις οποίες επιδίδονται όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός αυτό».

Σημείωσε, δε, ότι «όπως η ελληνική Πολιτεία δεν καλύπτει και δεν συγκαλύπτει τις ευθύνες κανενός που εκφεύγει από το νόμιμο πλαίσιο λειτουργίας του, έτσι και δεν μπορεί να ανεχθεί και συμπεριφορές που θέτουν σε αμφισβήτηση, διασαλεύουν την τάξη και τη νομιμότητα» και ζήτησε «από όλους ψυχραιμία και σύνεση», αλλά και δήλωσε «καθαρά ότι δεν θα υπάρχει η παραμικρή ανοχή επιθετικών, παράνομων, βίαιων συμπεριφορών απέναντι στα όργανα της τάξης».

Διαβάστε επίσης

Οικονόμου για Σαμαρά: Κράτησε το μήνυμα ενότητας της παράταξης, «προσωπικές του απόψεις» οι αιχμές

Βουλή Live: «Μετωπική» Μητσοτάκη – Τσίπρα με φόντο το νομοσχέδιο για τις υποκλοπές – Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΣΟΚ: «Καμπανάκι» για την οικονομία λόγω «παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου» – Ποιοι λένε για κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:25