search
ΔΕΥΤΕΡΑ 27.05.2024 07:54
MENU CLOSE

Οικονόμου: «Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι ο Μητσοτάκης γνώριζε ότι παρακολουθούνται υπουργοί του;» (video)

14.12.2022 10:54
oikonomou1412_new

Για την υπόθεση των υποκλοπών, την Εύα Καϊλή, αλλά και για τις εκλογές του 2023 μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη (14/12).

Μιλώντας στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος», ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε αρχικά στο σκάνδαλο QatarGate, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, για τη στάση του, ενώ διέψευσε πως υπήρχε πρόθεση από τη Νέα Δημοκρατία να εντάξει στις τάξεις της την κ. Καϊλή. «Δεν υπήρχε καμία επαφή με την κ. Καϊλή για να μετακινηθεί στο κόμμα μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Στις εκλογές η ΝΔ θα πάρει αυτοδυναμία»

Στη συνέχεια, εξέφρασε την αισιοδοξία του ενόψει των εκλογών του 2023, λέγοντας πως «πιστεύω πως σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής η Νέα Δημοκρατία θα πάρει αυτοδυναμία. Το πιστεύω διότι στις εκλογές ο κόσμος θα κρίνει πολιτικά, θα ζυγίσει και θα δει την Ελλάδα του σήμερα με την Ελλάδα του ’19».

«Στις εκλογές θα αναμετρηθούν δύο πρόσωπα, τα οποία έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί, και βαραίνει και αυτό στη σύγκριση των πολιτών. Τους κρίνουν συνολικά ως προσωπικότητες», συμπλήρωσε.

«Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι ο Μητσοτάκης γνώριζε ότι παρακολουθούνται υπουργοί του;»

Ο κ. Οικονόμου μίλησε στη συνέχεια για την υπόθεση των υποκλοπών, λέγοντας πως η Δικαιοσύνη έχει αναλάβει την υπόθεση και κάνει τη δουλειά της. «Αν κάποιος ξέρει καλύτερα τους νόμους, την ισχύ τους και τις διατάξεις, αυτοί είναι οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης. Δεν είμαι ούτε εγώ, ούτε εσείς, ούτε και κανένας άλλος», είπε αρχικά.

«Είναι εύλογη η απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας, και της κυβέρνησης, να μην μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή. Δεν θέλουμε να μείνει καμία σκιά. Δεν αρμόζει ούτε στον κώδικα αξιών μας», ανέφερε και επεσήμανε πως το αφήγημα των παρακολουθήσεων ξεκίνησε υποστηρίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθεί τους πολιτικούς του αντιπάλους, ενώ τα τωρινά δημοσιεύματα αφορούν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

«Είναι δυνατόν ποτέ, υπάρχει άνθρωπος που του περνάει από το μυαλό ότι τελούσε σε γνώση του Μητσοτάκη μια παρακολούθηση του Χατζηδάκη; Είχε δώσει εντολή; Είναι αδιανόητο», ανέφερε.

«Από την πρώτη στιγμή που βγήκε το θέμα στην επιφάνεια ο Κ. Μητσοτάκης “ξήλωσε” τους υπευθύνους και έφτιαξε ένα σύστημα θωράκισης της ΕΥΠ. Η Δικαιοσύνη θα προσδιορίσει τις πραγματικές διαστάσεις αυτού του ζητήματος. Θα αναδείξει και τους μυθοπλάστες», τόνισε.

«Σε λίγες μέρες η ενίσχυση των 250 ευρώ»

Επίσης, αναφέρθηκε και στην επιταγή ακρίβειας, ύψους 250 ευρώ, που αναμένεται να πιστωθεί στους δικαιούχους τις επόμενες ημέρες. Μιλώντας σχετικά με την οικονομία και τη στήριξη των νοικοκυριών, σχολίασε: «Είμαστε ενόψει της συζήτησης του προϋπολογισμού. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως ότι δυνατότητα υπάρχει πάντα πάει προς όφελος της κοινωνίας. Αν είχαμε κάτι να πούμε και να ανακοινώσουμε θα το είχαμε πει. Αυτό που πρέπει να ξέρει ο κόσμος είναι ότι σε λίγες ημέρες από τώρα θα πάρουν 250 ευρώ ενίσχυση. Αυτά τα χρήματα καλύπτουν τις αυξήσεις στα σούπερ μάρκετ μηνών πίσω. Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Έχει φύγει από τη συζήτηση ο λογαριασμός. Πέρυσι τέτοια εποχή λέγαμε για το ρεύμα. Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία, η κυβέρνηση παίρνει τα μέτρα της».

Για το επίδομα των 600 ευρώ στους ένστολους, απάντησε: «Οι αστυνομικοί θα πάρουν την ενίσχυση, για τους πυροσβέστες θα γίνει και εκεί ότι χρειάζεται, όπου είναι η ενίσχυση. Τώρα δεν ξέρω τελικά τι έκανε η αντιπολίτευση. Είναι ο ορισμός του άλλα λέμε κι άλλα κάνουμε. Το σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει, για να αποδώσει δικαιοσύνη και να βοηθήσει τους ανθρώπους να τα βγάλουν πέρα σε δύσκολες συνθήκες».

«Προτεραιότητες της κυβέρνησης, είναι οι προτεραιότητες της κοινωνίας», υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης:

Τσαβούσογλου: «Θα κάνουμε αυτό που πρέπει για τα νησιά» (Video)

Ενεργειακή κρίση: Ξανά χωρίς απόφαση η σύνοδος των υπουργών Ενέργειας, σε αναμμένα κάρβουνα η Αθήνα

Μητσοτάκης: Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27.05.2024 07:50